ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, הביע היום (שני) חששותיו מפני משבר האקלים העולמי, ואמר: "הזמן אוזל, עלינו להיאבק יחד במשבר האקלים". את דבריו אמר בפתחה של ועידת האקלים בגלזגו, שם הבהיר כי על מנהיגי העולם לפעול על מנת להאט את תהליך ההתחממות הגלובלית.

נפתלי בנט לפני המראתו לוועדת האקלים. צילום עומר מירון לע"מ

ג'ונסון הוסיף כי מפגש הפסגה הוא רגע קריטי עבורו, וכי על המנהיגים להגיע לכדי תוצאה שאפתנית. "על המנהיגים לעבור משאיפה לפעולה", הבהיר ראש ממשלת בריטניה. בנוסף, הוא הבטיח להעשיר את התקציב הנוכחי בממשלתו, במטרה לסייע למדינות מתפתחות, והפציר בנציגי המדינות המפותחות להעניק סיוע כלכלי גם כן. 

במהלך הוועידה, ציין כי אחת ממטרותיה היא בגיבוש מחויבות כוללת להפחתת השימוש במכוניות ממונעות דיזל, על מנת לעצור את כריתת היערות. 

הבוקר, לקראת פתיחתה הרשמית של הוועידה, ארגון המטאורולוגיה העולמי פרסם את הדו"ח השנתי שלו ב-2021, המציג תמונת מצב מדאיגה בנוגע למשבר האקלים. המסקנה העגומה העולה מן הדו"ח היא שמזג אוויר קיצוני הוא "הנורמה החדשה", כהגדרת הארגון, וכי "כדור הארץ משתנה לנגד עינינו". על פי הדו"ח, הטמפרטורה הממוצעת מאז 2002 גבוהה כמעט במעלה מזו שהייתה קודם לכן.
 
עוד צוינו בדו"ח מספר אירועי אקלים חריגים שהתרחשו בשנה האחרונה, המעידים על ההתחממות הגלובלית: גלי חום בקנדה ובקליפורניה, גשם שירד בפעם הראשונה בגרינלנד (במקום שלג), ושיטפונות בסין ובאירופה. שנת 2021 צפויה להיות במקום השישי או השביעי בדירוג השנים החמות מאז החל התיעוד, כאשר הנקודה ה"אופטימית" של השנה האחרונה הייתה סופת "לה נינה" שהתרחשה בתחילתה, ועזרה לצנן מעט את הטמפרטורות.