המתכון המנצח של תנובה: מרק תירס טבעוני מוקרם

המצרכים (ל–2–3 מנות):
2־3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קמח
1½ כפיות מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
2 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
1½ כוסות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
3־4 ענפי תימין
2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
500 גרם גרגירי תירס
(טריים, מופשרים או בשימורים)
להגשה:
גרגירי תירס
עלי תימין
מעט משקה סויה לזילוף

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומאדים כ־5־7 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את הקמח וכל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד שכל הטעמים מתאחדים.
מוסיפים את משקה הסויה, ענפי תימין ותפוחי האדמה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את התירס, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרקם גרגרי. טועמים ומתקנים את התיבול.
לקראת ההגשה מזלפים משקה סויה, ומעטרים בגרגירי תירס ובעלי תימין.