גם במהלך התהליך הירידה במשקל, קיים הרצון להמשיך להתפנק במאכל שאנחנו לא בטוחים עד כמה ערכיו התזונתיים טובים עבורנו ועבור התהליך שאנו עוברים. מאזינה שאלה את ד"ר מאיה רוזמן בתכניתה ב-103FM האם תוכל לשלב גבינה מעושנת קנויה בתפריט היומי שלה - להלן התשובות.

האם גבינה מעושנת קנויה בכלל בריאה? 
"אני יודעת לומר שבשר לדוגמא שמים במעשנת. בגבינות המעושנות אני לא סגורה על האופן והתהליך שבו הן נעשות. אני לא יודעת להגיד האם שמים את הגבינה במעשנת או שרק מוסיפים לה חומרי טעם וריח. למיטב ידיעתי, יש מי שמעבירים את הגבינה בתהליך עישון קר, ויש מי שמוסיפים חומרי טעם וריח יחד עם צבעי מאכל. השאלה החשובה היא כמה פרוסות גבינה כזו את צורכת ביום".

פרוסה אחת בשלושה ימים.
"אם את אוכלת מעט מאוד, זה לא נורא אם זה פחות בריא. הגבינות הצהובות, גם אם הן מעושנות תמיד יכילו כמות עצומה של סידן וחלבון. חשוב לציין שאין בגבינות הללו לקטוז, הן קלות יותר לעיכול ולא גורמות לכאבי בטן. בדרך כלל הדברים המעושנים פחות טובים לבריאות שלנו, אך במקרה שלך אין ממה לחשוש. אם זה טעים לך ומדובר בפרוסה אחת פעם בכמה ימים -  זה לא כזה נורא".