סלט עדשים עם ירקות שורש וגבינת פטה

החומרים:

  • 1 כוס עדשים קפואות "סנפרוסט", מוכנות לפי ההוראות שעל גב האריזה ומסוננות
  • 1 שומר חתוך לרצועות דקות
  • 1 קולורבי קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה
  • 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה
  • 2 ענפי סלרי פרוסים דק
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
  • 1 סלק קטן קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • קליפת לימון מגוררת מ־½ לימון
  • 1 כף סילאן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה מתברג, מבריגים את המכסה ומשקשקים. שמים את מרכיבי הסלט למעט הסלק בקערה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות. מגישים.