עוגיות רחת לוקום

החומרים:
¾3 כוסות (470 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
¼ כפית מלח
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
200 גרם חמאת "תנובה" רכה, חתוכה לקוביות
½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
½ כוס (125 מ"ל) מים
350 גרם רחת לוקום. כל קובייה חתוכה ל־9 קוביות קטנות
¾ כוס פיסטוקים קצוצים גס
250 גרם קונפיטורה משמשים או אפרסקים סמיכה (אפשר להשתמש במעדן פרי 100% פרי)
אבקת סוכר נוספת לזרייה

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה, השמן והמים ולשים לבצק חלק (אפשר ללוש ביד או במיקסר בוו הגיטרה). מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מרפדים שתי תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.
פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים קלות ומרדדים כל חלק של הבצק לעלה שמידותיו 30X20 ס"מ. מורחים רבע מכמות הקונפיטורה לאורך השליש המרכזי של כל עלה ומפזרים רבע מקוביות הרחת ורבע מכמות הפיסטוקים. בעזרת הנייר מגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה ומעבירים אותה לתבנית. מניחים שתי גלילות בכל תבנית. בסכין חדה חותכים כל גלילה לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. אופים במשך 35־30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות מעט. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים במשך 30־20 דקות.
בסכין חדה מפרידים בין הפרוסות ומרחיקים אותן זו מזו. מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות). מחזירים את התבניות לתנור ל־10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בו את התבניות 10 דקות נוספות.
מוציאים את התבניות מהתנור. מנפים על העוגיות כמות נדיבה של אבקת סוכר ומניחים להן להצטנן לגמרי. אורזים בקופסאות אטומות.