רבות כבר כתבתי וסיפרתי בשבחו של החציל האציל. לאחרונה קיבלתי מספר פניות מקוראים, שביקשו את המתכון האידיאלי להכנת פרוסות חציל מצופות בבלילה ומטוגנות. קיימות שלל גרסאות להכנת החציל: כמובן שאפשר לטגן את הפרוסות בלבד, ללא שום ציפוי, ורק בתום הטיגון ואחרי שהחצילים סיימו להגיר את כל עודפי השמן, לתבלם בשום, מלח ומיץ לימון. אך אם תוותרו על הטיגון הישיר ותצפו את פרוסות החציל בבלילה, תקבלו מרקם וטעמים אחרים ומיוחדים. או אז הפרוסות יוכלו גם להשתדך מצוין עם כל כריך שתכינו או להוות תוספת נהדרת לארוחת ערב.

למתכונים נוספים

פרוסות חציל מצופות ומטוגנות - החומרים (ל־4־6 מנות):

  • 2 חצילים בגודל בינוני או חציל בלאדי גדול במיוחד
  • מלח לבזיקה
  • 1/2 1 כוסות קמח מתובל במעט פפריקה, כמון ומלח
  • 2 ביצים טרופות עם 3 כפות מים
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • מיץ משני לימונים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה ( לא הכרחי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות (אפשר להשתמש רק בסוג אחד)
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק־דק ( רק לאוהבי החריף)

פרוסות חציל מצופות ומטוגנות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פרוסות חציל מצופות ומטוגנות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את החצילים, חותכים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר, מסדרים על מגש רחב או תבנית תנור גדולה, בוזקים מעל מעט מלח ומשהים ל־4 שעות לפחות או ללילה. מנגבים היטב את הפרוסות.

2. מניחים את הקמח בקערית אחת, ובקערית נוספת טורפים היטב את הביצים והמים. מחממים שמן לטיגון רדוד בדומה לטיגון שניצלים.

3. מצפים את פרוסות החציל בקמח וטובלים בבלילת הביצים. מניחים בשמן החם במחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. בדרך זו מטגנים את כל הפרוסות.

4. מניחים את הפרוסות בכלי הגשה. בקערית מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי ויוצקים אותם על החצילים המטוגנים. סוגרים ביריעת ניילון נצמד ושומרים כשעה־שעתיים במקרר לפני ההגשה. בדרך זו פרוסות החצילים סופגות את הטעמים מהציפוי. מגישים קר.

טיפסקל 

  • בחרו בחצילים בעלי גבעול יפה וירוק, שקליפתם חלקה ומתוחה, והגוון שלהם סגול כהה עד שחור. כשמחזיקים את החציל הוא צריך להיות קל משקל ביחס לגודלו ולצורתו.
  • אפשר לאדות את החציל או לבשלו במים, אך אפשר גם לרככו במיקרוגל כמה דקות ללא קליפה.
  • רצוי להמליח את פרוסות החציל טרם הטיגון על מנת שיגירו את הנוזלים המרירים מעליהן. אם תשהו את פרוסות החציל במלח יום קודם לטיגון, הן יספגו פחות שמן.
  • הקפידו על חימום השמן היטב לפני הטיגון. אין להוסיף שמן בזמן טיגון, אחרת הפרוסות יספגו כמות כפולה של שמן.
  • רוצים להימנע מטיגון? רססו או הברישו את פרוסות החציל בשמן והכניסו לאסכלה לצלייה.