חדשות מתפרצות

הפוגה מהשגרה הרפואית: עשרות ילדים וילדות השתתפו בהפנינג על עולם החלל במרכז שניידר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משתתפים בהפנינג על חלל בביה"ח שניידר
משתתפים בהפנינג על חלל בביה"ח שניידר | צילום: spaceIL

אתמול נערך שנה רביעית ברציפות הפנינג על עולם החלל במרכז שניידר ביוזמת עמותת SpaceIL ובשיתוף התעשייה האווירית ועמותת "ילדים שלנו", עבור הילדים המאושפזים במרכז וחלקם אינם יכולים לצאת מכותלי ביה"ח. עשרות הילדים וילדות שהשתתפו חוו בוקר מלא בהשראה וחינוך, הפוגה קטנה מהאתגרים הבריאותיים היומיומיים. 

מתנדבי ועובדי עמותת SpaceIL ועובדי התעשייה האווירית העבירו מגוון תחנות פעילות וביניהן: מאפרת שאיפרה את הילדים באיפור בהשראת החלל, פעילויות בנושא חלל כמו נחיתת חללית על הירח, גזירה והסבר על מופעי ירח, הרכבת דגם חללית ולווינים מקרטון, פינת צילום הכוללת דגמי בראשית ואביזרי חלל ודפי צביעה. כך למעשה יכלו גם ילדים שמצבם הבריאותי מצריך טיפול רפואי או אשפוז להשתתף בפעילויות חווייתיות בנושא חלל. 

פעילות זו לא רק העניקה להם רגעים של שמחה, אלא גם פתחה צוהר לעולם המדע והטכנולוגיה. האירועים מתקיימים בסימן "מיורי לבראשית", לציון הסמיכות שבין ימי השנה של  שני אירועים פורצי דרך בתחום החלל: טיסתו של יורי גגארין, שהייתה הטיסה המאוישת הראשונה לחלל ,והחללית הישראלית הראשונה שהגיעה לירח – "בראשית".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף