נטפונג פינטה אזרח תאילנדי נשוי ואב לילד. הגופה אותרה ברפיח על ידי כוחות של שב"כ, יהל"מ, עוקץ ויחידות נוספות. המבצע בוצע בפיקוד אוגדת עזה. הפעולה התאפשרה בעקבות חקירת שב"כ. בצה"ל אומרים כי הוא נחטף מקיבוץ ניר עוז כשהוא בין החיים ונרצח בשבי בחודשים הראשונים בשבי. הוא הוחזק על ידי כתאאב אל מוג׳הידין, הארגון שהחזיק את משפחת ביבס ואת בני הזוג חגי.
נטפונג פינטה, בן 36, עבד בחקלאות בקיבוץ ניר עוז ונחטף ב-7 באוקטובר יחד עם כמה מחבריו בעוד יתר העובדים נרצחו. משפחתו, אשתו ובנו, חיכו לו בכאב ובדאגה. בקיבוץ סיפרו כי הוא היה אדם חרוץ ואהוב בקיבוץ, תמיד עם חיוך ושקט פנימי, דמות שמשאירה חותם על כל מי מכיר אותו.
בהודעת לשכת רה"מ נכתב: "במבצע מיוחד של השב"כ וצה"ל ברצועת עזה, השיבו כוחותינו ארצה את גופתו של החטוף אזרח תאילנד נטפונג פינטה. נטפונג נחטף לרצועת עזה מקיבוץ ניר עוז בשבעה באוקטובר 2023 ונרצח בשבי על-ידי ארגון הטרור כתאאב אל מוג׳הידין סמוך לפרוץ המלחמה. משפחתו נמצאת בתאילנד ועודכנה הבוקר על-ידי שגרירות תאילנד ומתאם השו"נ תא"ל (מיל.) גל הירש".
עוד נכתב: "יחד עם כל אזרחי ישראל, אנו מוסרים את תנחומינו למשפחתו של נטפונג ולעם התאילנדי. תודה והערכה רבה למפקדים ולוחמים האמיצים שלנו על המבצע החשוב והמוצלח. לא ננוח ולא נשקוט עד שנשיב את כל חטופינו הביתה - את החיים ואת החללים כאחד".
דובר צה"ל עדכן: "מבצע החילוץ בוצע על ידי כוח משותף של אנשי השב"כ וכוחות צה"ל בפיקוד הדרום בהובלת אוגדת עזה. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדויק שהתקבל מחקירת שב"כ של פעיל טרור, אשר הובילה לפעילות איתור וחילוץ הגופה. לצד מודיעין שהתקבל ממפקדת החטופים ואגף המודיעין. לאחר הליך זיהוי שנעשה במרכז הלאומי לרפואה משפטית, יחד עם משטרת ישראל, צוות החטופים באגף כוח האדם, יחד עם משרד החוץ ומתאם השבויים והנעדרים גל הירש, מסרו את ההודעה למשפחה, למדינת תאילנד ולקהילת ניר עוז".
עוד נמסר כי: "צה"ל ושב"כ משתתפים בצער המשפחה. ארגון הטרור הרצחני כתאא׳ב אלמג׳האדין חטף, החזיק ורצח את שירי, אריאל וכפיר ביבס שהושבו במסגרת עסקת החטופים האחרונה וכן את גופותיהם של גד חגי וג׳ודי לין ווינשטיין שהושבו השבוע. ארגון הטרור כתאא׳ב אלמג׳האדין רצח ומחזיק את גופתו של אזרח זר נוסף. צה"ל ושב"כ ימשיכו לפעול בכל האמצעים להשבתו ולהשבתם של כלל החטופים".
מטה המשפחות להחזרת החטופים הודיע: "אנחנו מבקשים לחזק היים את משפחתו של נטפונג, ולהשתתף בצערם. בעוד הכאב גדול, סוף סוף משפחתו תזכה בוודאות, לאחר 20 חודשים נוראיים ומייסרים של סימני שאלה קשים - וודאות הכרחית לה כל משפחה זכאית על מנת להתחיל במסע ריפוי אישי. נחזור ונזכיר ביום זה כי על מקבלי ההחלטות לעשות את כל מה שנדרש על מנת להביא להסכם שישיב את כל 55 החטופים והחטופות הנותרים – החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה. המלחמה הארוכה בתולדות מדינת ישראל לא תוכל להסתיים בניצחון ישראלי ללא כל 55 החטופים והחטופות שעודם בשבי".
קיבוץ ניר עוז הודיע: "לאחר תקופה ארוכה בה היה קיים חשש כבד לחייו, חולץ במבצע צבאי עובדנו פינטה נטפונג ז"ל, כשלצערנו הוא אינו בין החיים לאחר שנרצח בשבי. נטפונג, בן 36, שעבד בחקלאות, נחטף מקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר, יחד עם כמה מחבריו בעוד 11 העובדים הנוספים נרצחו. משפחתו, אשתו ובנו, חיכו לו בכאב ובדאגה. קיבוץ ניר עוז משתתף בצער המשפחה וילווה אותם בכל עת".
מטעם הקיבוץ נמסר: "הידיעה בדבר הרצחו של נטפונג פינטה ז"ל מטלטלת, אך עם זאת הוודאות במצב מורכב זה מספקת לנו מעט נחמה. אנו רוצים להודות לכוחות צה"ל וכוחות הביטחון שעסקו במבצע החילוץ המורכב. לצד זאת, אנו שבים ומזכירים את מה שחייב להיאמר: נטפונג נחטף בחיים, והוא החלל החטוף ה-14 מניר עוז שנרצח בשבי. 14 טובים ויקרים שנחטפו ממיטתם, שרדו את הגרוע מכל, וחייהם נלקחו באכזריות על ידי שוביהם. כל דקה שם מסכנת אותם, ומעמיקה את גודל השבר וההפקרה שאנו חווים. כולם חייבים לחזור בהקדם האפשרי, בעסקה מצילת חיים! ליבנו לא יהיה שלם עד שלא יוחזרו כל 11 חטופי ניר עוז, ו-55 בני הערובה כולם".
צוות ענף גידולי השדה בקיבוץ ניר עוז מספרים: "נטפונג היה אדם חרוץ ואהוב בקיבוץ, תמיד עם חיוך ורצון טוב לעזור בכל מה שצריך. הוא השאיר חותם על כל מי שהכיר אותו וכמובן על כל עובדי הגד"ש, שיזכרו וינציחו אותו תמיד. אנו נמצאים בקשר עם המשפחה, ונמשיך ללוות אותם בכל שיידרש".
גורן הדגיש: "הגיע הזמן לסיים את הסיוט הזה, להפסיק עם ה"טפטופים" שרק מעמיקים את הפצע הפתוח ולהכריז על סיום המלחמה בהסכם תמורת כל החטופים. רק כך נוכל אי פעם להחלים ולצמוח שוב, רק כאשר יפסיקו ליפול חיילים במלחמה ללא תוחלת וכאשר כל החטופים ישובו - אלו החיים לחיבוק ושיקום ארוך ואלו שכבר הופקרו למותם לקבורה לה הם כה ראויים ואנחנו לא נפסיק להיאבק על השבת 11 חטופי ניר עוז וכל 55 החטופות והחטופים בהסכם".