חדשות מתפרצות

הממשלה החליטה: היישובים הנמצאים סמוך לגבול לבנון יוגדרו כמאויימים ביותר

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

ועדת הכלכלה  קיימה דיון שעסק בשיקום הצפון ובהגדרת קו העימות הצפוני. במהלך הישיבה נמסר לחברי הוועדה כי בעקבות הלחץ שהפעילה הוועדה, צפויה הממשלה לקבל החלטה שתסיר את החסם המרכזי לשחרור כספי הסיוע לצפון.

לפי הסיכום שהגיע היום להחלטת ממשלה, אזור הצפון הסמוך לגבול לבנון יוגדר כך שיכלול את היישובים הנמצאים באזור המאוים ביותר, בהתאם לחוות דעת ביטחונית. ההחלטה תחול גם על אזור תעשייה משותף למספר רשויות מקומיות, בתנאי שלפחות אחת מהן כוללת יישוב באותו אזור מאוים, או שיותר משני שלישים מהכנסות האזור מועברות לרשות שבתחומיה יישובים כאלה.

עינב פרץ, הממונה על מחוז הצפון במשרד ראש הממשלה, מסרה לוועדה כי בזכות פעילות הוועדה, הוסר החסם המרכזי להגדרת קו העימות הצפוני. "זו בשורה לסיוע לעסקים וליישובים צמודי גדר. פרצנו את החסם וזו בשורה גדולה ליישובי הצפון", אמרה.

 

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף