בוחש בקלחת: הצעד הדרמטי שמקדם מלך ירדן נגד ישראל

בדיווחים בירדן נמסר כי המלך עבדאללה מוביל מהלך באו״ם להכרה במדינה פלסטינית, במקביל לגידול בשיח פנימי על איום ישראלי והיערכות אפשרית לעימות - מהארכת שירות החובה ועד קריאות לחימוש אזרחים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חגיגות בירדן לאחר הפיגוע במעבר אלנבי (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

בדיווחים צוין כי המלך צפוי לשאת נאום בשם "הקבוצה הערבית", שנועד להציב עובדות משפטיות ופוליטיות גם אם לא יחול שינוי מיידי במציאות. המקורות הדגישו כי התמיכה במהלך גברה בקרב אירופה ומדינות ערב בעקבות התקיפה הישראלית בקטאר, שנתפסה בממלכה כחציית קו שהאיץ את המאמצים להכרה במדינה פלסטינית.

כוחות הצבא הירדני בגבול
כוחות הצבא הירדני בגבול | צילום: gettyimages

עוד צוין כי שמונה מפלגות הכריזו על יוזמת שביתת רעב לסולידריות עם עזה, וכי גדלה התדירות של התכנסויות שבטיות ועצרות אזרחיות בדרישה לאחדות פנים־ירדנית. לפי פרסומים, המוקד הוא קריאה לממשלה לדחות עיסוק ב״סוגיות צדדיות״ ולהתמקד בבניית קונצנזוס לאומי סביב נושא הביטחון מול ישראל.

תגיות:
ירדן
/
עבדאללה מלך ירדן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף