נשיא סרביה מזהיר: "אנחנו נערכים למלחמה"

בפסגת קופנהגן הזהיר נשיא סרביה ווצ'יץ' כי העולם כולו מתכונן למלחמה. לדבריו, העלאת תקציבי הביטחון תפגע בצמיחה: "השיח הבין־לאומי הולך ומוחלף בשיח כוחני"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ולדימיר פוטין, שי ג'ינגפינג משוחחים על חיי נצח | צילום: בלומברג

"אם במערכה הראשונה הרובה תלוי על הקיר- במערכה השלישית הוא תמיד יירה. כשמדינות מעלות את תקציב הביטחון לחמישה אחוזים מהתמ"ג, לעומת ממוצע של 2.1 אחוזים בעבר – מדובר בהיקף עצום של כספים. זה אומר שכולם מתכוננים לעימותים ולמלחמות. השאלה היחידה היא לאיזה צד אתה שייך. אנחנו, לעומת זאת, היינו רוצים להימנע ממלחמות וסכסוכים", אמר.

ווצ'יץ' ציין כי בעולם כמעט ואיננה נותרה הקשבה או נכונות לדיאלוג, וכי השיח הבין־לאומי הולך ומוחלף בשיח כוחני. לדבריו, מדינות רבות מעלות מיוזמתן את תקציבי הביטחון - מהלך שצפוי להביא להאטה בצמיחה הכלכלית ולפגיעה בהשקעות בתחומים כמו טכנולוגיה ובינה מלאכותית.

חיכוך מסוכן. ספינת מלחמה רוסית שטה במצר ''החגורה הגדולה'' בדנמרק
חיכוך מסוכן. ספינת מלחמה רוסית שטה במצר ''החגורה הגדולה'' בדנמרק | צילום: רויטרס

תגיות:
רוסיה
/
סרביה
/
אירופה
/
נאט"ו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף