משרד הכלכלה והתעשייה הודיע על הקמת מכון מחקר לאומי לחדשנות במזון בקריית שמונה, בשיתוף האוניברסיטה בהקמה תל-חי ומכון מיגל. המשרד פרסם מכרז לאיתור שותף עסקי להקמת המכון, שצפוי לקבל השקעה ממשלתית של כ-21.2 מיליון שקל לחמש שנים.
המיזם נועד לשמש מנוף לפיתוח תעשיית המזון הישראלית ולחיזוק הצפון. תעשיית המזון, שמגלגלת למעלה מ-80 מיליארד שקל בשנה, ניצבת מול אתגרים בתחומי הבריאות, החדשנות והקיימות, והמכון החדש צפוי לספק מענה לשני כיווני פיתוח מרכזיים.