הדיונים בין שתי המדינות הוקפאו בעבר במהלך המלחמה ברצועת עזה, בשל רצונה של ממשלת יוון להימנע מביקורת פוליטית פנימית. כעת, עם התייצבות המצב האזורי, נערכת אתונה לחידוש השיחות, במטרה לשפר את מערכות ההגנה האווירית שלה ולחזק את שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל.
לפי העיתון היווני Kathimerini, עלות הפרויקט מוערכת בכשלושה מיליארד אירו, והוא צפוי להתמקד במיוחד בהגנה על תראקיה המערבית ואיי הים האגאי המזרחיים - אזורים בעלי חשיבות ביטחונית גבוהה, הנמצאים במוקד המתח האסטרטגי בין יוון לטורקיה.
יאייג’י טען כי "יוון נוקטת במדיניות פשוטה: החבר של טורקיה הוא האויב שלי, והיריב של טורקיה הוא החבר שלי", והוסיף כי שיתופי הפעולה בין ישראל ליוון - ובפרט הסכמי הביטחון והנוכחות הישראלית בבסיסים צבאיים ביוון ובקפריסין - נועדו, לדבריו, "להחזיק את טורקיה תחת שליטה".
בהמשך התייחס יאייג’י לנוכחותם, לטענתו, של גורמים המזוהים עם ארגון ה־PKK בצפון־מזרח הים התיכון, ולחיבור האפשרי בין פעילותם לבין שיתוף הפעולה בין ישראל, יוון וקפריסין. לדבריו, "המטרה של הממשל הקפריסאי־יווני, של יוון ושל ישראל - היא טורקיה". האדמירל קישר את ההתפתחויות גם לפרויקט הבינלאומי "מסדרון הודו־המזרח התיכון־אירופה" (IMEC), וטען כי "מדינות שנחשבות לידידות וגם למדינות יריבות של טורקיה מתייצבות באותה חזית". יאייג’י סיים את דבריו באזהרה חריפה כלפי ממשלת אנקרה: "אני אומר - התעוררי, טורקיה שלי. משהו רציני מאוד מתרחש בקפריסין".