המנוח תושאל בלבד, ולא נחקר כחשוד, על ידי חוקר של היאח"ה וחוקר מטעם רשות המיסים שצורפה לחקירת פרשת יד לוחצת יד, בהקשר לעבודות השיפוצים שנעשו בביתו של בר דוד בקריית אונו. הוא שימש כמפקח על אותן העבודות. המנוח כך עולה, נשאל על אופן העסקת העובדים והקבלנים בביתו של יו"ר ההסתדרות, ובחלוף כשעה וחצי עזב לביתו.
כשבוע לאחר שמסר את העדות, נמצא המנוח ביער בן שמן לאחר ששם קץ לחייו בתלייה. צוות מד"א שהוזעק למקום יאלץ לקבוע את מותו. גורמים המעורים בפרטים' מסרו למעריב: "מדובר בגביית עדות סדירה ונורמטיבית לחלוטין, ללא שום חשד למעורבות של אותו העד. הוא ישב נינוח עם חוקר של היחידה וחוקר של רשות המיסים, שתה קפה מסר עדות ובתום כשעה וחצי הוא עזב".
במסגרת עבודתו, הוא העסיק קבלנים ומשפצים בביתו של בר דוד, בסכומים הנאמדים במיליוני ש"ח. ברשות המיסים בדקו בין היתר את אופן התשלום ואת דרך העברת הכספים לאותם קבלני ביצוע. כמו כן, המנוח אף רכש רכב חדש מסוג טסלה, סמוך מאוד לאירוע ההתאבדות.
גורמים המעורים בפרטי החקירה אמרו לוואלה: ״ייתכן שנלחץ מהעדות שמסר, אחרת לא היה שם קץ לחייו. מובן שהדבר הפעיל עליו לחץ רב״
היא הורתה על הארכת מעצרם ביממה – עד לשישי בצהריים – אז נשלחולמעצר בית מלא למשך 30 יום, זאת בתנאים מגבילים מחמירים: הפקדה במזומן על סך 100 אלף ש"ח כל אחד, חתימה על ערבות עצמית וצד ג' באותו סכום, איסור יצירת קשר עם מי מהמעורבים בפרשה וכן איסור לעסוק בתפקיד ובמקצוע. לגבי בר־דוד – האיסור יחול למשך 21 יום, ואילו לגבי גבאי, האיסור יחול באופן גורף עד יום חמישי הבא, ולאחר מכן רק מול גופים ואיגודים המצויים בחקירה.
עוד לפני הדיון בבית המשפט נחשף בפני "מעריב", כי היחידה החוקרת שילבה לחקירה את רשות המסים – צעד המעיד על עומקה של החקירה ועל הכוונה לבחון את המנגנון הכלכלי של שני החשודים המרכזיים. מנגד, טוען גורם הקשור לאחד המעורבים: "הם רוצים לבדוק את החוק לגבי החזקת כספים במזומן".