אולם המהפכה המשמעותית ביותר מתרחשת בקטגוריית העוף. כרעיים, חזה, פרגיות, כבד ושניצל הופכים למוצרים מובילים משום שהם זמינים, נחשבים משתלמים יותר ביחס לבקר ומתאימים כמעט לכל מטבח ישראלי. בשר בקר טחון הוא עדיין אחד המוצרים המבוקשים ביותר בזכות התאמתו למנות ביתיות כמו קציצות, ממולאים ותבשילים. דווקא בעונה שבה הצרכן קונה יותר ומבשל יותר מתגלים פערי מחירים משמעותיים בין רשתות השיווק. הפערים אינם שוליים אלא דרמטיים, ובחלק מהמקרים חוצים את מאתיים האחוזים.