חדשות מתפרצות

בחשד שסייע לגורמים איראניים: תושב אשקלון נעצר על ידי השב"כ והמשטרה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

בפעילות משותפת של שב״כ והיחידה המרכזית במחוז ירושלים במשטרת ישראל, נעצר במהלך חודש נובמבר אמיר מלכה, בן 37, תושב אשקלון, בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמי מודיעין איראניים. 

בחקירת השב״כ וימ״ר ירושלים עלה כי במשך מספר חודשים עמד מלכה בקשר עם גורמי מודיעין איראניים והתבקש על ידם לבצע משימות שונות. במסגרת הקשר עם הגורמים האיראנים, קיבל מלכה תגמול כספי בערך של אלפי דולרים. 

בסיום החקירה בשב״כ ובימ״ר, יוגש כנגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע על ידי פרקליטות מחוז דרום. 

מדוברות המשטרה והשב"כ נמסר: "שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי מדינת ישראל מעצם קיום קשר עם גורמים זרים ממדינות אויב ו/או גורם לא מזוהה, לא כל שכן, ביצוע משימות עבורם תמורת תשלום או כל סיבה אחרת". 

"גורמים אלה, ובניהם, גורמי מודיעין וטרור ממדינות אויב, ממשיכים במאמציהם לגייס ולהפעיל ישראלים לצורך ביצוע משימות ביטחוניות ומשימות טרור וריגול בישראל. אותם גורמים מנסים לגייס ישראלים גם באמצעות פניות ברשתות החברתיות. גופי הביטחון ימשיכו לפעול לאיתור וסיכול פעילות טרור וריגול בישראל, ויפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות זו".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף