חדשות מתפרצות

הפסיכולוגיה מאחורי הנוסטלגיה: הסוד שמאחורי האכזבה מהקרמבו החדש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איך נכון לאכול קרמבו?
איך נכון לאכול קרמבו? | צילום: שאטרסטוק

בשבועות האחרונים סערה המדינה סביב הקרמבו החדש בטעם פיסטוק. הביקורות היו, בלשון המעטה, פושרות. רבים תהו: איך יכול להיות שממתק כה אהוב, שמעורר בנו ציפייה כה גדולה, נכשל כשהוא מגיע בגרסה חדשה? התשובה לא נמצאת בהכרח בטעם הפיסטוק עצמו, אלא בזיכרון שלנו. כשאנחנו אוכלים קרמבו, אנחנו לא רק אוכלים שוקולד ומרנג, אנחנו חווים מחדש את החורף של כיתה ב', את ההפסקות עם החברים או את הפינוק ביום חורף. זוהי הוכחה לכך שנוסטלגיה אינה רק רגש, היא מנגנון פסיכולוגי עוצמתי שמשפיע על ההרגלים ועל הבחירות שלנו. למה אנחנו אוהבים יותר "טעם ילדות"? נוסטלגיה כעוגן רגשי משפיעה על הבחירות שלנו, מחזקת תחושת ביטחון ומסבירה מדוע אנו מחבבים טעמים ומוזיקה מהילדות יותר מאשר חידושים.
לידיעה המלאה >>>

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף