חדשות מתפרצות

איתמר בן גביר עולה למתקפה: "אין ליועמ"שית ולבג"ץ שום סמכות לפטר שרים!"

אנה ברסקי צילום: פרטי
איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: דודו גרינשפן, פלאש 90

"היועמ"שית רוצה להוביל ליצירת תקדים שאין לו אח ורע באף דמוקרטיה בעולם, בו הפקידות המשפטית תקבע מי ימונה לשר - ולא ראש הממשלה. חוק יסוד: הממשלה קובע מפורשות כי 'לא יתמנה לשר מי שהורשע בעבירה ונידון לעונש מאסר בפועל וביום מינויו טרם עברו שבע שנים מהיום שגמר לרצות את עונש המאסר בפועל, אלא אם כן קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית כי אין עם העבירה שבה הורשע, בנסיבות הענין, משום קלון'".

"וכאן, לא רק שאין הרשעה, אין אפילו חקירה!  למרות הניסיונות העבריינים שלה ללחוץ על המשטרה לפתוח נגדי בחקירה - היא נכשלה. למרות שהיא עשתה יד אחת עם ראש השב"כ הקודם, רונן בר הכושל, שהורה לשב"כ לרגל אחריי ואחרי המשטרה - היא נכשלה. ואחרי הכישלונות האלה, היא רוצה ליצור כאן תקדים מסוכן, שיאפשר לה ולבג"ץ לפטר שרים בהינף קולמוס, ללא שום עילה - כשברור שלא רק אני נמצא על הכוונת שלהם, אלא גם ראש הממשלה, ויתר שרי ממשלת הימין".

"לכן אני אומר כאן בצורה ברורה: אין ליועמ"שית ולבג"ץ שום סמכות לפטר שרים. נקודה. אני שמח שראש הממשלה הבהיר זאת אתמול לנציג היועמ"שית, גיל לימון. אם יינתן פסק דין כזה, הוא יהיה בלתי חוקי בעליל, כזה שדגל שחור מתנוסס מעליו. רק העם יבחר את נציגיו".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף