ראש הממשלה בנימין נתניהו, חתם היום על הצהרה משותפת היסטורית עם שר הפנים של גרמניה, אלכסנדר דוברינדט: ״איראן ושלוחותיה – חיזבאללה, חמאס והחות'ים – מאיימות לא רק על ישראל אלא על היציבות האזורית והביטחון הבינלאומי. ההצהרה שנחתמה היום מעגנת שיתוף פעולה עמוק עם גרמניה בתחומי הסייבר, המאבק בטרור והטכנולוגיות המתקדמות ומתרגמת מחויבות ביטחונית לפעולה משותפת. אויבי ישראל צריכים לדעת: עינינו עליהם בכל עת ובכל מקום".
ההצהרה שנחתמה מעגנת את מחויבותה העמוקה של גרמניה לביטחונה של מדינת ישראל, ומביאה את שיתוף הפעולה הביטחוני-טכנולוגי בין המדינות לרמה אסטרטגית חדשה.
ההצהרה ממסדת שותפות ביטחונית רחבה בין רשויות הביטחון של שתי המדינות בתחומי הגנת הסייבר, טכנולוגיות מתקדמות, אכיפת חוק, מאבק בטרור והגנה אזרחית, ומשקפת את אחריותה ההיסטורית של גרמניה – לרבות חיזוק זיכרון השואה ושיתוף הפעולה עם יד ושם.
החתימה על ההצהרה, במיוחד על רקע מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר, מהווה רגע מכונן בהעמקת הברית הביטחונית, הטכנולוגית והערכית בין ישראל לגרמניה.