יאיר נתניהו מצטרף רשמית לליכוד: חבר מרכז טוען - "כאילו יש פה שתי מדינות" | האזינו

בנו של רה"מ נבחר להיות חבר מרכז ליכוד, האם פניו לליכוד? יעקב מצלאוי צינן את ההתלהבות בשיחה עם גדעון אוקו ועמיחי אתאלי: "יאיר נתניהו רוצה להיות חבר מרכז, להתמודד, אבל ברשימת הליכוד? קשה לי להאמין"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יאיר נתניהו
יאיר נתניהו | צילום: פלאש 90
4
גלריה

תחילה מצלאוי המעיט מחשיבות המינוי של יאיר נתניהו, והרחיב כי אין על כך הד ציבורי בליכוד: "המינוי שלו? כמוני, אף אחד לא מתייחס לזה, זה כמו מים מתחת לגשר. עוד אחד מתוך 4,000 חברי מרכז ליכוד, זה לא משהו שישנה. גם אריק שרון, הבן שלו היה חבר כנסת וזה עבר חלק. אז יאיר נתניהו יהיה חבר מרכז ליכוד. אני מסתכל על הציבור שלנו, אף אחד לא דיבר על זה. כאילו יש פה שתי מדינות, צד אחד שקפצו וצד אחד שלא מתייחס לצהוב".

עוד הביע ספק לגבי האפשרות שיאיר נתניהו יתמודד לתפקיד פוליטי משמעותי: "אני לא מאמין שיאיר ייכנס לפוליטיקה. אני רואה כל כך הרבה חברי מרכז, גם פה ברמלה, אנשים נלחמים להיות חברי מרכז ופה הם עוצרים, זאת פסגת חייהם. וואלה, אני לא יכול לפרשן אותו. יאיר נתניהו רוצה להיות חבר מרכז, להתמודד, אבל ברשימת הליכוד? קשה לי להאמין".

הליכוד
הליכוד | צילום: פלאש 90

בהמשך, דיבר על כוחו של מרכז הליכוד: "בגדול, חבר ליכוד זה נותן כוח. אתה נמצא בעשייה, בהרכבת רשימות, יש פה כוח. זה לא כמו שמתארים שהוציאו את כל הכוח ממרכז הליכוד, זה לא ככה. זה פחות כוח, אין ספק, אבל לא הוציאו את כל הכוח ממרכז הליכוד והוא סתם, ממש לא".

מצלאוי ביקר נבחרי ליכוד נוכחיים ודיבר על השריונים של נתניהו: "אני בעד שנתניהו יקבל לא חמישה, לא עשרה, הוא יקבל 20 שריונים. אני מסתכל על רשימות של חברי הכנסת של הליכוד, אני לא מוצא הרבה אנשים שמייצגים אותי, חוץ מטלי גוטליב, סעדה או אוחנה. אני לא יודע אם מישהו משם מייצג את ציבור הליכוד, הם מנותקים. אני שמח אם נתניהו היה ממנה רשימה. טלי גוטליב היא הקונצנזוס שבקונצנזוס, אני לא מכיר מישהו שלא מעריץ אותה".

טלי גוטליב
טלי גוטליב | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

על גוטליב הרחיב: "טלי גוטליב, והציבור שאני חלק ממנו, הוא מואס ממערכת בתי המשפט. אנשים חושבים שכל העניין של בג"ץ התחיל בתקופת נתניהו, המשפט שלו רק העצים את התופעה של השנאה כלפי מערכת המשפט. טלי אומרת את מה שיש לה בלי להתבייש. חלק אומרים פרובוקטיבית וקיצונית, אבל לא, היא אומרת את מה שהציבור חושב על מערכת המשפט".

יאיר נתניהו בריאיון לערוץ TOV. קרדיט: רשתות חברתיות | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

על תחושות הציבור סביב אירועי 7 באקוטובר 2023 אמר: "היא אומרת את מה שהציבור חושב. חלק לא קטן מציבור בוחרי הליכוד חושבים שהיה משהו ב-7 באוקטובר, היה שם משהו. לא יכול להיות שמדינת ישראל הגדולה קרסה ברגע בלי שיתוף פעולה מבפנים. הציבור רואה את רונן בר, ובג"ץ, והפצ"רית וכל הדברים מסביב".

שופל פורץ את גדר הגבול עם רצועת עזה, 7 באוקטובר 2023
שופל פורץ את גדר הגבול עם רצועת עזה, 7 באוקטובר 2023 | צילום: רויטרס

לסיום מתח ביקורת על המחאות: "אני יכול לשלוח לך סרטון שמישהו צילם אותי בימים הראשונים, שלא חלמתי על הרגע שנתניהו יהיה פקטור בבחירות. חשבתי שזה יקרוס לתוך עצמו, חשבתי שכולם צריכים הביתה. אני אמרתי אז, הדבר שיכול להחזיק את נתניהו מעל המים בימים הראשונים אחרי 7 באוקטובר זה אם השמאל יצא להפגין. אגב, הציבור הליכודי והציבור בכלל, בעיניהם המחאה נחשבת... אני לא רוצה להגיד את מה שאני מרגיש כשאני רואה אותם, ולא רק אני".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
יאיר נתניהו
/
בחירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף