ארקין קפיטל השלימה גיוס של 100 מיליון דולר לקרן ביוטק חדשה, שתתמקד בהשקעות בחברות בשלבים פרה-קליניים וקליניים מוקדמים המפתחות תרופות חדשניות. מדובר בקרן השלישית של זרוע הביוטק של הקבוצה, Arkin Bio Ventures III, ובה משתתפים בין היתר הפניקס, כלל ביטוח וקרנות הפנסיה של עמיתים, לצד השקעה של ארקין עצמה. הקרן החדשה ממשיכה את האסטרטגיה שגובשה בקרנות הקודמות שהושקו ב-2016 וב-2020, ומתמקדת בזיהוי פיתוחים רפואיים בשלבים מוקדמים בתחומים שבהם קיים צורך תרפויטי מובהק.
בארקין מציינים כי שילוב בין מומחיות מדעית, ניסיון בפיתוח תרופות והיכרות עמוקה עם שוק הביוטק העולמי מאפשר לקרן ללוות חברות פורטפוליו לא רק כהשקעה פיננסית, אלא גם כשותף פעיל בתהליכי הפיתוח. הקרן תנוהל על ידי ד"ר פיני אורבך, שותף מנהל בארקין ביו, והיא מוקדשת לזכרו של אלון לזרוס, שלקח חלק מרכזי בעיצוב חזון הקרן. תחומי ההשקעה המרכזיים יכללו אונקולוגיה, נוירולוגיה, אימונולוגיה, מחלות דלקתיות, מחלות נדירות וטיפולים גנטיים.
לדברי ד"ר אורבך, "השקנו את ארקין ביו ונצ'רס כדי להעמיק את מחויבותנו להיות נוכחים בחזית המחקר העולמי. הקרן מאפשרת לנו להתמקד בהזדמנויות פרה-קליניות מתקדמות ולסייע בהאצת חברות פרטיות במטרה להביא תרופות פורצות דרך להוכחת היתכנות בחולים. עם המומחיות המדעית המשולבת שלנו, משמעת ההשקעות והרשת הגלובלית, אנחנו גאים להיות שותפים אמיתיים לחברות הפורטפוליו מהיום הראשון".
עם השלמת הגיוס הנוכחי, היקף הנכסים שמנהלת ארקין ביו להשקעה בביוטק בשלבים מוקדמים ומתקדמים חצה את רף 600 מיליון הדולר. ארקין קפיטל כולה מנהלת נכסים בהיקף של למעלה מ-2 מיליארד דולר, ופועלת באמצעות ארבע זרועות השקעה בתחומי טכנולוגיה, הון פרטי, בריאות ונדל"ן. לאורך שנות פעילותה הובילה ארקין ביו שורה של אקזיטים באמצעות הנפקות ורכישות, המשקפים את מעמדה כשחקן משמעותי באקוסיסטם הביוטק המקומי והבינלאומי