חדשות מתפרצות

וויטקוף:" אנו מכריזים על השקת השלב השני של תוכנית 20 הנקודות של הנשיא לסיום העימות בעזה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
טראמפ וויטקוף. הקשר הגורדי בותק באבחה אחת
טראמפ וויטקוף. הקשר הגורדי בותק באבחה אחת | צילום: רויטרס

וויטקוף: ״היום, בשם הנשיא טראמפ, אנו מכריזים על השקת השלב השני של תוכנית 20 הנקודות של הנשיא לסיום העימות בעזה — מעבר מהפסקת אש לפירוז, ממשל טכנוקרטי ושיקום.

השלב השני מקים ממשל פלסטיני טכנוקרטי זמני בעזה — הוועדה הלאומית לניהול עזה (NCAG) — ומתחיל בפירוז מלא ובשיקום הרצועה, ובראש ובראשונה פירוק נשקם של כל גורמים חמושים שאינם מורשים. ארצות הברית מצפה מחמאס לעמוד במלוא התחייבויותיו, לרבות השבתו המיידית של החטוף האחרון שאינו בין החיים. אי־עמידה בכך תוביל להשלכות חמורות.

חשוב לציין כי השלב הראשון הביא סיוע הומניטרי היסטורי, שמר על הפסקת האש, הביא להשבת כל החטופים החיים ולהחזרת שרידיהם של עשרים ושבעה מתוך עשרים ושמונה החטופים שנהרגו. אנו מביעים תודה עמוקה למצרים, לטורקיה ולקטאר על מאמצי התיווך החיוניים שלהן, שאפשרו את כל ההתקדמות שהושגה עד כה״

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף