חדשות מתפרצות

בעקבות תלונות תושבי יבנה על צריבה בעיניים וקשיי נשימה: המשרד להגנה הסביבה מגיב על האירוע

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

עשרות תלונות מתושבי יבנה התקבלו הערב במוקד המשרד להגנת הסביבה על ריחות קשים, לצד דיווחים על תסמינים כגון צריבה בעיניים וקושי בנשימה. במקביל התקבלו פניות גם מעיריית יבנה, ובכלל זה פנייה של ראש העיר, אשר שוחח עם השרה להגנת הסביבה ועם מנהל מחוז דרום במשרד.

בעקבות התלונות יצאו לשטח כוננית של איגוד ערים להגנת הסביבה אשדוד-חבל יבנה ונציג עיריית יבנה. במקביל נרשמו חריגות מערך הסביבה החצי־שעתי למימן גופרי בתחנת ניטור האוויר של המשרד להגנת הסביבה בשכונת נאות שמיר בעיר.

על פי הערכה ראשונית של גורמי המקצוע במשרד, המקור הסביר לריחות הערב הוא מכון טיהור השפכים העירוני באשדוד. הערכה זו מבוססת על כיווני הרוח והשינויים בהם במהלך הערב, נתוני תחנת הניטור בנאות שמיר, וכן על דיווח כוננית איגוד הערים שזיהתה את אותו הריח ביבנה ובעוצמה חזקה יותר בסמוך למט"ש.

מבדיקה שנערכה מול מפעילי המט"ש עולה כי קיימת תקלה משמעותית במערכת הטיפול הביולוגי, אשר יכולה להסביר את מפגעי הריח. לפי דיווח ראשוני של המפעיל, מקור התקלה בהזרמה של שפכים אסורים למתקן.

המשרד להגנת הסביבה הדגיש בפני הנהלת המט"ש ומפעיליו את דחיפות הטיפול בתקלה לאור ממצאי הניטור ותלונות התושבים. מפעילי המט"ש נדרשו לעדכן את המשרד מיד עם חזרת המתקן לפעילות תקינה ולהגיש תחקיר מקצועי מפורט, שיכלול את הסיבות לתקלה ואת הצעדים הנדרשים לצמצום הסיכון להישנות מקרים דומים.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף