סוקר מעריב קובע: זה האירוע באיראן ש"עשוי להביא לשינוי משמעותי במפה הפוליטית"

לדבריו: "נוצר קיבעון בין הגושים. גם אם אנשים מרוצים תפקוד של נתניהו באירוע, זה עדיין לא מביא לשינוי הצבעתם", על לפיד: "הוא יו"ר האופוזיציה ויו"ר מפלגה של 24 מנדטים אך במשימה המרכזית שלו הוא לא הצליח"

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
נתניהו ולפיד
נתניהו ולפיד | צילום: אורן בן חקון, פלאש 90
3
גלריה

עם זאת, ד"ר לזר מעריך שאירוע דרמטי, כמו קריסת המשטר באיראן והחלפתו במשטר אוהד יותר למערב ולישראל, כנראה שיביא לשינוי, אבל בינתיים, זה לא קורה וצריך להמשיך לעקוב.

חיל האוויר במהלך מבצע ''עם כלביא'', לפני התקיפות באיראן
חיל האוויר במהלך מבצע ''עם כלביא'', לפני התקיפות באיראן | צילום: דובר צה''ל

"נוצר קיבעון בין הגושים. גם אם אנשים מרוצים מהתפקוד של ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע, זה עדיין לא מביא אותנו לשנות את הצבעתם", הוא מעריך עוד - "רק מגה אירוע עשוי להביא לשינוי משמעותי במפה הפוליטית".

הוא מסביר - "אומנם לפיד הוא יו"ר האופוזיציה ויו"ר מפלגה של 24 מנדטים, אבל במשימה המרכזית שלו להפלת הממשלה, הוא לא הצליח, לא בתקופת המחאה הציבורית נגד החקיקה המשפטית ולא לאחר ה-7 באוקטובר, כאשר אז סירב להיכנס לממשלת האחדות בשעה הקשה של מדינת ישראל ובהמשך לא הביא להפלת הממשלה והקדמת הבחירות".

רה''מ לשעבר נפתלי בנט ורא''ל (מיל') גדי אייזנקוט
רה''מ לשעבר נפתלי בנט ורא''ל (מיל') גדי אייזנקוט | צילום: ללא קרדיט

ד"ר לזר מעריך, כי אם לא יחול שינוי במגמה, לפיד יצטרך לשקול חבירה למפלגה כלשהיא, ולאו דווקא כשהוא במקום הראשון. "לפיד כבר עשה צעד כזה עם נפתלי בנט לאחר הבחירות ב-2021, כאשר ויתר לו על הבכורה ונתן לבנט את הקדנציה הראשונה של ראשות הממשלה, ברוטאציה", הוא מזכיר - "כרגע מצבו לא טוב, אבל מוקדם להסיק מסקנות ולפיד עוד עשוי להפתיע".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
יאיר לפיד
/
עלי חמינאי
/
סקר מנדטים
/
גדי איזנקוט
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף