פקידי ממשל טראמפ החלו להזהיר מדינות כי אספקת הנשק האמריקאי לאוקראינה עלולה להיפסק בחודשים הקרובים, כשהפנטגון מעדיף את השימוש בו למלחמה באיראן.
כפי שנכתב באתר "פוליטיקו", האזהרה מגיעה על רקע חששות של מדינות אירופאיות ואסייתיות שארה"ב תנתב מחדש נשק שכבר רכשו כדי לחדש מלאים דלים. הדבר מאיים לערער תוכנית מפתח לאוקראינה, שבמסגרתה בעלות ברית רוכשות נשק מארה"ב עבור קייב.
לפחות חלק מבעלות הברית קיבלו "הבטחות" מארה"ב כי משלוחים אלה, במסגרת יוזמה המכונה "רשימת הדרישות המועדפות של אוקראינה" (PURL), לא הוסטו, על פי אחד הפקידים האירופאים. "זה כמובן לא אומר דבר לגבי העתיד".
החששות בבירות אירופה התעצמו לאחר שהוושינגטון פוסט דיווח ביום חמישי כי הפנטגון שוקל להסיט נשק מהיוזמה כדי לחדש את מלאי ארה"ב.
פקידים אירופאים אחרים מצאו נחמה בכך שעיכובי המשלוחים לא יתרחשו מיד, במיוחד לאחר שדוברת הבית הלבן קרוליין לויט אמרה השבוע כי הצבא האמריקאי "קרוב מאוד" להשגת יעדיו באיראן, כך דווח באתר "פוליטיקו".
הפנטגון סירב להגיב לפרטים. "הצבא האמריקאי הוא החזק בעולם, ונבטיח שלכוחות ארה"ב ולאלה של בעלות בריתנו יהיה מה שהם צריכים כדי להילחם ולנצח", נאמר בהצהרתו.
מנהיגי נאט"ו, בערב הפגישה, ניסו להדגיש כי התוכנית לא נפגעה. "אני יכול להבטיח לכם שהתמיכה הקריטית מארה"ב לאוקראינה, הממומנת על ידי בעלות הברית במסגרת PURL, ממשיכה לזרום", אמר מזכ"ל נאט"ו מארק רוטה לעיתונאים ביום חמישי בבריסל.
כל שינוי ביוזמה, שגובשה בין טראמפ לרוטה בבית הלבן בקיץ שעבר, צפוי לעורר התנגדות חריפה. הסטת משלוחי PURL למפרץ תהיה "בלתי מקובלת", אמר דיפלומט נאט"ו אחד. בעוד שהשפעת העיכוב "תלויה בסוג הציוד", ההשלכות עלולות להיות "קשות", אמר אותו גורם.