"היכולת של צה"ל להתארגן בתוך פחות מחצי שנה ולכווץ את ההערכות לחודש וחצי ולפעילה בחודש פברואר. היכולות הללו שהצטברו הביאו את נשיא ארצות הברית להחלטה שיש עם מי לפעול ויש עם מי לבצע את המשימה", אמר הגורם הביטחוני הבכיר אשר סיפר על שיעוף הפעולה ההדוק בין ישראל לארה"ב בפעילות מול איראן.
הגורם הביטחוני הבכיר אישר כי תוכנית הסיכול של ישראל נגד עלי חמינאי תוכנן למוצאי שבת, אולם קודם לתקיפה הגיע מידע על כינוס הישיבות של בכירי הממשל ובכירי המודיעין והצבא, מה שיצר הזדמנות מיוחדת. ישראל שיתפה במידע את האמריקאים וביקשה לשנות את מועד הסיכול ולהקדים אותו בכמעט 12 שעות, ולבצע את מהלך הפתיחה ביום שבת בבוקר.
״אם חמינאי היה יודע את היקף המודיעין והיקף יכולת הביצוע, אולי הוא היה נכנע מראש", אמר הגורם הביטחוני הבכיר. הגורם הוסיף כי התעשיות הביטחוניות האיראניות מתקדמות ומפותחות מאוד.
"איראן היא מדינה עם יכולות, הם לא בנו אמנם חיל אוויר, אבל הם בנו יכולות מרשימות של טילים. הם לא פחות טובים מאיתנו בבנית טילים, הם יצרו טילים ארוכי טווח ומדויקים. אנחנו לא מזלזלים בהם ואנחנו כרגע פועלים להשמיד את היכולות הפיתוח והיצור" אמר הגורם הביטחוני.
הגורם הביטחוני אמר כי ישראל מתואמת ומסוכרנת מול ארה"ב גם בענין המשא ומתן: "אני מאמין שהם לוקחים בחשבון את כל האינטרסים והצרכים הביטחונים הישראלים".
לדברי הגורם הביטחוני אין פתרון מלא בכח צבאי לעצור את ירי הטילים, אלא רק בדרך של יצירת הרתעה: "אין דרך צבאית להגיע לטיל האחרון" אמר והוסיף כי המערכה מול איראן תסתיים באופן שבו "הם יסיימו את המערכה כשהם מוכים כלכלית וצבאית, כל האזור רואה כבר עכשיו מי זאת איראן. תהייה התקרבות אזורית סביב ישראל, כבר עכשיו המדינות פה מבינות מה היכולות הישראליות מה העוצמה".
החזית הצפונית - חיזבאללה התכונן מראש
באשר ללחימה בלבנון הגורם הביטחוני הבכיר גילה כי חיזבאללה החדיר ביממות לפני שנכנס למערכה מול ישראל מאות מאנשי כוח רדואן לתוך דרום לבנון אחרי שצבא לבנון עזב את מחסומי הדרכים בצירי התנועה לדרום המדינה: "תיכננו לבצע מכת מנע אבל הם הקדימו אותנו בכמה דקות" אמר הגורם הביטחוני הבכיר.
לדברי הגורם צה"ל פעל במהירות ותפס את "אגרופי ההגנה הקדמיים". לדבריו צה"ל השמיד חמישה גשרים מעל הליטאני והוא שולט ומפקח על שלושת הגשרים שעדיין עומדים. לדברי הגורם הביטחוני הבכיר ישראל עומדת על כך שיהיו לה חופש פעולה ושליטה בטחונית לאורך זמן על מרחב הליטאני ועד שהשקט ישרור בישובי הצפון.
הגורם הביטחוני הבכיר אשר הוסיף כי צה"ל התכוון לפעול בעוצמה לפני איראן מול החיזבאללה ואף הוכנה תוכנית תקיפה. "צה"ל יפעל וישמיד את הבתים והתשתיות בכפרי המגע הקרובים לגבול". וכן את הבתים אשר משמשים כמיצבים קדמים את חיזבאללה בכל מרחב המגע בדרום לבנון.
על פי הגורם, 1.2 מליון שיעים פינו את עצמם מבתיהם:621 אלף מהדחייה ו-585 אלף מדרום לבנון, כולל מהעיר צור. לדבריו התנועה שלהם גורמת להפעלת לחץ על חיזבאללה ועל ממשלת לבנון. הבכיר טוען שהאוכלוסיה לא תורשה לחזור עד להסדרה של פירוז דרום לבנון.