ממשלת אינדונזיה גינתה בחריפות היום (שבת) את הפגיעה בכוח האו"ם בלבנון והגדירה אותה כ"בלתי מקובלת", זאת לאחר שפיצוץ עז פצע שלושה "משקיפי שלום" מהמדינה. התקרית הקשה מתרחשת ימים ספורים בלבד לאחר ששלושה חיילים אינדונזים אחרים, המשרתים כ"קסדות הכחולות", נהרגו באזור.
על פי הודעת כוח יוניפי"ל, שלושת המשקיפים נפצעו בפיצוץ שאירע בתוך מתקן של האו"ם סמוך לכפר עדייסא ביום שישי אחר הצהריים, ופונו בדחיפות לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, כשמצבם של שניים מהם מוגדר קשה. במרכז המידע של האו"ם בג'קרטה ציינו כי מקור הפיצוץ טרם התברר, אך אישרו את זהותם של הנפגעים כאזרחי אינדונזיה.
גופותיהם של שלושת משקיפי השלום שנהרגו צפויות לנחות במולדתם ביום שבת בערב. למרות שרשרת האסונות והביקורת מבית, בצבא אינדונזיה הבהירו כי ימשיכו בתוכנית לפרוס למעלה מ-750 חיילים נוספים בלבנון בחודש הבא, במסגרת רוטציית הכוחות המתוכננת של יוניפי"ל.