הממשלה הסמיכה את שותפות שמיר אנרגיה-PowerGen לתכנן תחנת כוח חדשה באזור תעשיה ברוש, באיזור העיר בית שמש, שתופעל בגז טבעי וצפויה להגיע להספק של עד כ-900 מגה-וואט. התחנה החדשה צפויה לשרת למעלה מ-400 אלף משקי בית להוסיף מאות מגה וואטים של חשמל להגברת הבטחון האנרגטי במשק החשמל. לדברי החברות, תחנת הכוח החדשה שתפעל בטכנולוגיה מתקדמת, מתוכננת לקום באזור שהוגדר על ידי הממשלה כאיזור עדיפות להקמת תחנות כוח, שבו נדרשות לפחות שלוש תחנות חדשות לייצור אנרגיה למשק.
המהלך הוא פרי שיתוף פעולה ארוך שנים בין משרד האנרגיה והתשתיות, חברת החשמל ועיריית אשקלון, שהתמידה במאבק בלתי מתפשר למען בריאות התושבים. ראש העיר תומר גלאם ועיריית אשקלון היו מחלוצי המאבק לסגירת יחידות הפחם כבר לפני יותר מעשור, והיום הם רואים את ההבטחה מתגשמת במלואה.
התחנה החדשה, המבוססת על הדגם המתקדם ביותר בהיבטי סביבה ויעילות אנרגטית, צפויה לספק תפוקה של כ־850 מגה־וואט. במקביל חתמה דליה על הסכם עם חברת אנרג'יאן לאספקת גז, וכן על הסכמים לאספקת טורבינות גז בשיתוף חברת סימנס ולהפעלת שירותי תחזוקה.