לאחר שורת גינויים על פעילות צה"ל בלבנון וקריאתה של שרת החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס להפסקת אש, שר החוץ הגיב שר החוץ גדעון סער וכתב ברשת X: "קריאתך להרחיב את הפסקת האש ללבנון היא בדיוק העמדה של משטר הטרור האיראני. זה הופך את לבנון לא רק למקום תחת כיבוש איראני דה פקטו. זה הופך אותה גם לשטח איראני דה יורה. ארה"ב כבר הבהירה כי לבנון אינה חלק מההסכם".
סער הגיב לדבריה של קאלאס,ש שכתבה בין השאר כי "הפעולות הישראליות שמות את הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן תחת לחץ כבד ביותר. הפסקת האש עם איראן צריכה להתפרס גם ללבנון".
סער הוסיף וכתב: "מאז שחיזבאללה החל ב-2 במרץ בהתקפות החד צדדיות שלו על ישראל ללא עילה מצדנו, הוא ירה ללא אבחנה כ-6,500 טילים, רקטות וכטב"מים לעבר קהילות ויישובים ישראליים. הפעולה של צה"ל אתמול בלבנון הייתה תקיפה מדויקת שהתבססה על מודיעין, שכוונה לעשרות מטרות טרור: מרכזי פיקוד חיזבאללה המאוישים על ידי מחבלים, מחסני נשק ואתרי שיגור.
"הרוב המוחלט של הנפגעים היו מחבלי חיזבאללה. אין צבא אחר בעולם שמסוגל לתקוף בצורה כל כך מדויקת עם פגיעה מינימלית כזאת באזרחים. הפעולה הזו הייתה מדויקת בהרבה מאשר בכל מלחמה אחרת. טענת כי חיזבאללה "הסכים להתפרק". מתי זה קרה??? האמת היא ההפך. שוב ושוב חיזבאללה הכריז כי לא יעשה זאת.
"את טוענת שהאיחוד האירופי "תומך במאמצי לבנון להתפרק מחיזבאללה". למרבה הצער, למרות התחייבותה לעשות זאת בהפסקת האש של נובמבר 2024 - ממשלת לבנון לא עשתה זאת, כפי שכולנו רואים בבירור היום. באופן מגוחך, שרי חיזבאללה עדיין מכהנים בממשלת לבנון!".