חדשות מתפרצות

מתוך 120 החיילים המצטיינים שיקבלו את האות במשכן הנשיא, 7 הם חיילים בודדים

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
צופים גרעין צבר
צופים גרעין צבר | צילום: באדיבות צופים גרעין צבר

המסע לבית הנשיא:7 חיילים בודדים שעלו לישראל במסגרת "צופים- גרעין צבר" נבחרו למצטייני נשיא המדינה גאווה ציונית ביום העצמאות: מתוך 120 החיילים המצטיינים שיקבלו את האות במשכן הנשיא, 7 הם חיילים בודדים שעלו לישראל במסגרת "צופים- גרעין צבר". ארבעה מהם מספרים על הבחירה לעזוב הכל ולעלות לישראל דווקא בזמן מלחמה.

ר׳ (24) – משרת בנח״ל מסיים קורס קצינים.ר׳ עלה משיקגו ב-2023 לאחר שסיים לימודי תואר ראשון בכלכלה והתגייס מיד עם פרוץ המלחמה. הוא לחם במוקדים הבוערים ביותר בעזה וסיים את כל הכשרות הפיקוד בהצטיינות יתרה. למרות שהיה זכאי לשירות מקוצר כמתנדב, בחר להמשיך לקצונה ולתרום מעבר לנדרש, תוך שהוא מוביל את חייליו בגישה פיקודית המקדשת את ההשקעה בפרט כבסיס לביטחון המדינה.

ב׳ (20) – לוחם שריון: ב׳ בחר להחליף את חייו כסטודנט בניו יורק בשירות קרבי ביחידת עילית בחיל השריון בעקבות פרוץ המלחמה, לאחר שקודם לכן התנדב עם ילדי מפונים מהצפון. הוא נלחם כדי לקבל את אישור הוריו לשירות קרבי, בהשראת אביו ודודו ששירתו כקציני שריון, והשתתף בלחימה עצימה בשכונת זייתון בעזה. כיום הוא משרת בגזרת לבנון במסגרת מבצע "שאגת הארי" ושואף להמשיך למסלול פיקודי וקצונה כדי להוביל את הדור הבא של הלוחמים.

ס׳  (24) – יחידת בד"ץ : ס' עלה ממוסקבה לפני כשנתיים מתוך אהבה עמוקה לישראל והחלטה לבנות כאן את עתידו .לצד אתגרי הקליטה כחייל בודד והחיים העצמאיים לראשונה ללא משפחתו, הוא מפגין מצוינות אקדמית וסיים תואר ראשון במשפטים תוך כדי השירות. ס׳ שמנגן בפסנתר ובגיטרה בזמנו הפנוי, משלב בין עולם הערכים המשפטי לבין תרומה ביטחונית, ורואה בהצטיינותו הוכחה לכך שניתן להשתלב בחברה הישראלית במהירות ובצורה מיטבית.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף