לא פוסלים עימות עם ישראל: טורקיה יוזמת מהלך אסטרטגי מדאיג

בעקבות המלחמה עם איראן, וחשש כי בעימות עתידי היפותטי בין טורקיה לישראל, וושינגטון תתייצב באופן מוחלט לצד ירושלים, באנקרה שוקלים מהלך שיכניס לתמונה 2 מעצמות חזקות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: רויטרס
3
גלריה

על פי דיווח שפורסם באתר החדשות "טורקיה היום", יוזמה זו הופכת במהירות לאחד מהוויכוחים המרכזיים והמשמעותיים ביותר במסדרונות השלטון באנקרה, ועלולה להוביל לשינוי כיוון היסטורי במדיניות החוץ של המדינה.

נסיעה חשאית למוסקבה

טופסאקאל הבהיר כי לקראת בחירות 2028, מפלגתו אינה מחפשת תיקים בממשלה, אלא דורשת את אימוצה של תוכנית פעולה אסטרטגית לשיתוף פעולה עם רוסיה וסין כיעד פוליטי עליון. התוכנית קוראת ליצירת "סינרגיה" בין המרחב הרוסי למרחב הטורקי, תוך חיבור ארגונים בינלאומיים אזוריים במזרח.

שי ג'ינפינג
שי ג'ינפינג | צילום: רויטרס

"קואליציית הרשע בהובלת ארה"ב וישראל"

בחוגים האסטרטגיים באנקרה גובר החשש כי בעימות עתידי היפותטי בין טורקיה לישראל, וושינגטון תתייצב באופן מוחלט לצד ירושלים, מה שמחייב את הטורקים לחפש מטריות ביטחוניות חלופיות ולגוון את שותפויותיהם כדי למנוע בידוד מוחלט. בהצ'לי אף הגדיר בעבר את הציר המערבי כ"קואליציית רשע בהובלת ארה"ב וישראל".

ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: רויטרס

הוא האשים את מפלגת השלטון בנטישת המורשת הלאומית ההיסטורית לטובת אידיאולוגיה התומכת ברוסיה. בתגובה, טענו מקורבים לממשל כי עמדתם אינה אידיאולוגית אלא נובעת מ"קריאה נכונה וריאלית של המציאות הגלובלית".

תגיות:
רוסיה
/
איראן
/
טורקיה
/
סין
/
יחסי ישראל-טורקיה
/
ארה"ב
/
נאט"ו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף