חדשות מתפרצות

לאחר הפגיעה במתקנים בחיפה: בזן מדווחת - מאז מרץ חל שינוי חיובי

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
מתחם בזן
מתחם בזן | צילום: דניאל לבטובסקי

בתי זיקוק לנפט פרסמה היום את התוצאות הכספיות של החברה לרבעון הראשון של שנת 2026. הנתונים מציעים על עלייה חדה ב-EBITDA הרבעוני המנוטרל, ל-154 מיליון דולר. רפאל ממן, מנכ"ל קבוצת בזן, פירט את הנתונים: "אנו מסכמים את הרבעון הראשון של 2026 עם עלייה חדה ב-EBITDA המנוטרל המאוחד לכ-154 מיליון דולר מול רבעון מקביל אשתקד. התוצאות משקפות ביצועים חזקים של מגזר הזיקוק עם EBITDA מנוטרל של כ-132 מיליון דולר, כאשר  פעילות קאנטיום, שנרכשה אשתקד, תרמה תרומה משמעותית של EBITDA מנוטרל של כ-29 מיליון דולר לתוצאות הקבוצה. מנגד, מגזר הפולימרים הושפע מסביבה מאתגרת וחתם את הרבעון עם EBITDA שלילי של כ-8 מיליון דולר".

"מרווחי הסולר והבנזין בתקופת הדוח עלו ביחס לרבעון מקביל אשתקד, על רקע שיבושי אספקה שנבעו מחסימת מצר הורמוז, צמצום תפוקות בבתי זיקוק, בעיקר באסיה ורוסיה, בשל מחסור בנפט גולמי, פגיעה במתקני אנרגיה במדינות המפרץ ועלייה במחיר הגז הטבעי. הדבר בא לידי ביטוי במרווח זיקוק מנוטרל של כ-12.7 דולר לחבית, לעומת כ-6.8 דולר לחבית ברבעון המקביל אשתקד.  אנו רואים סביבת מרווחים חזקה ותומכת גם בתקופה שלאחר מועד הדוח, כאשר בסמוך למועד אישור הדוח מרווחי הסולר והבנזין עמדו על כ-51  וכ-38 דולר לחבית, בהתאמה", הוסיף המנכ"ל.

עוד אמר: "במגזר הפולימרים, אנו עדים, לאחר מועד הדוח, לשיפור משמעותי במרווחים על רקע מגבלות אספקה ושינויים בשרשראות השינוע הגלובליות. עפ"י התחזיות מגמה זו צפויה להימשך לתוך המחצית השנייה של שנת 2026. אנו ממשיכים לפעול מול המבטחים ומול קרן הפיצויים בגין נזקי המלחמה, כאשר עד כה התקבלו מקדמות בסך מצטבר של כ-81 מיליון דולר מהקרן. עם כניסתי לתפקיד, אני פועל לגיבוש תשתית ארגונית שתתמוך בתוכניות הפיתוח שלנו, בדגש על יוזמות אסטרטגיות, מצוינות תפעולית, מצוינות טכנולוגית והתייעלות. במסגרת זו יישמתי, בין היתר, גם שינוי במבנה ההנהלה על מנת להיערך לצמיחתה העתידית של הקבוצה ולחזק את פעילויות הליבה בתחומים כגון: תפעול ארגוני, יוזמות אסטרטגיות ומיקוד תחום הסחר והספנות".

משה קפלינסקי, יו"ר דירקטוריון קבוצת בזן: "האתגרים של שוק האנרגיה הגלובלי ימשיכו ללוות אותנו עמוק אל תוך ועד סוף שנת 2026. אנחנו במלחמת אנרגיה "על מלא", הן בכל הנוגע לשינוע ואספקת הנפט, בפגיעות בבתי זיקוק וסיכון גובר בכל שרשרת הערך בעולם. היכולות של בזן לייצר תזקיקים באופן עצמאי כאן בישראל, לשנע נפט גולמי בזמנים בלתי אפשריים כאשר העולם כולו מתמודד עם קשיים בתחום, היא כלי אסטרטגי עבור המשק בישראל, ועבור מקבלי ההחלטות שצריכים להכריע כיצד לפעול".

"החוסן הפנימי של הקבוצה, לספוג, להתאושש, להמשיך לייצר ולתכנן אסטרטגית קדימה, כל אלה מקרינים החוצה. הלקח מהתקופה האחרונה הוא שהעולם לא יכול עוד להניח שזרימת האנרגיה מובטחת והלקח הישראלי הוא חד וכואב עוד יותר: משק קטן ומאוים מבחוץ אינו יכול להרשות לעצמו לוותר בקלות על תשתיות שנותנות לו גמישות, רציפות ויכולת תפקוד בזמן משבר. הסביבה העסקית החל מחודש מרץ מספקת רוח גבית חזקה מאוד בשלושת הסקטורים, זיקוק, פולימרים והפקה בקאנטיום, במבט קדימה, ובשילוב עם חצר משוחררת מאילוצים, אנחנו מתקדמים אל עבר המשך שנה חזקה ורווחית", הוסיף.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף