חדשות מתפרצות

אורי אלמקייס בתגובה על מינוי גופמן: "כולי תקווה שלעולם לא נצטרך לומר שהכתובת הייתה על הקיר"

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
אורי אלמקייס בדיון בג"ץ אודות רומן גופמן
אורי אלמקייס בדיון בג"ץ אודות רומן גופמן | צילום: מרק ישראל סלם

בג"ץ הכריע היום סופית על מינויו של רומן גופמן לראש המוסד. אורי אלמקייס, שהיה אחד העותרים נגד המינוי הגיב ברשת X וכתב:

"‏היום הסתיים המאבק שניהלתי בבג״ץ כנגד מינויו של רומן גופמן לראשות המוסד לאחר שהופעלתי, בהיותי קטין, למבצע מודיעני והופקרתי על ידיו, ועל ידי אוגדה 210 שבפיקודו. למרות שבית המשפט בחר שלא להתערב ולאפשר את המינוי, אני שלם עם המאבק וההישגים הרבים שבו:

החל מהקביעה בפסק הדין שגופמן התרשל וכשל בפועלו בפרשה שלי, שידע על מעצרי זמן קצר לאחר מכן ובחר שלא להתערב, קבלת הסעד המשפטי בעתירה שלי שבמסגרתו חברי וועדת גרוניס שמעו אותי ועד לחשיפת הטיוח העמוק בחקירה הצבאית, חשיפת השקר של גופמן בתמלול התחקיר וההפקרה שלי לאורך כל תקופת המעצר שלי.

אני מקווה שההישג הגדול ביותר של העתירה הזו הוא הריסון של גופמן: ההבנה שלא יכולים להיות מחדלים שכאלו יותר ושיש לו אחריות מלאה לפקודיו. אם אני המקרה האחרון של הפקרת סוכן, אזי המאבק צלח וזה הניצחון הגדול - כולי תקווה שלא יהיה סוכן מוסד שיעבור את הסבל והתופת שחוויתי בעקבות אותה הפקרה. כולי תקווה שלעולם לא נצטרך לומר שהכתובת הייתה על הקיר.

כפי שציינתי לאורך כל הדרך - בטחון המדינה היה, ולנצח ויהיה, בראש מעיניי. מכאן נותר רק לאחל בהצלחה לאנשי ונשות המוסד הגיבורים - המשיכו במלאכת הקודש שלכם למען בטחון המדינה - הצלחתכם, הצלחתנו.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף