נער בן כ-15 רכב על מדרכה של ציר תנועה באשדוד בניגוד לחוק, כשהוא על אופניים חשמליים, בלי קסדה - ולאופניים אין מספר רישוי כנדרש. סיור של השיטור העירוני שפעל בשטח זיהה אותו, קרא לו לעצור ואחר כך ניגשו אנשי הסיור אל הנער. כשהחלו לברר את זהותו הם הבינו שהוא קטין, ותוך כדי הבירור הוא זינק ונמלט מהשוטרים.
באזור נפתחו סריקות נרחבות שבוצעו בסיוע כוחות נוספים שהוזעקו לאתר אותו. הוא נראה נמלט כשהפעם הוא רכב על גלגינוע ברובע י"א בעיר: "ככה השוטרים לא מסוגלים לתפוס אותי", חשב. אלא שבשלב מסוים חסמה ניידת משטרה את דרכו, הוא לא הבחין בה והתנגש בה בעוצמה. אחר כך ניסה להמלט ברגל.
הנער לא הספיק לעבור מרחק רב. צוות השיטור העירוני רדף אחריו והצליח להשיג אותו. הפעם השוטרים אחזו בו חזק וערכו חיפוש על גופו. התברר שהוא נשא עליו סכין וחומר החשוד כסם: "השוטרים והבלשים של תחנת אשדוד, יחד עם השיטור העירוני פועלים באופן יזום ונחוש נגד עבירות סמים, אלימות ותופעות עבריינות המסכנות את ביטחון הציבור", אמר לאחר תפיסת הקטין סגן ניצב רונן עמרם, מפקד תחנת המשטרה באשדוד. "אנחנו נמשיך בפעילות ממוקדת ברחבי העיר, לשמירה על הסדר הציבורי וביטחון התושבים". הנער נלקח לחקירה בתחנת המשטרה, בהמשך יוחלט אם להביאו לדיון הארכת מעצר בבית משפט שלום באשקלון.