סגן נשיא ארה"ב ג'יי. די. ואנס אמר בריאיון ל-CBS כי ארצות הברית "קרובה מאוד" להסכם עם איראן, שעשוי להיחתם כבר בשבוע הבא או רק בעוד כמה חודשים.
ואנס אמר: "נכון לעכשיו, אני מרגיש שאנחנו נמצאים בעמדה שמאפשרת לנו להגיע להסכם שטוב לארצות הברית מבחינה כלכלית, ושמטפל באמת בתוכנית הגרעין האיראנית לא רק עכשיו, לא רק כל עוד דונלד טראמפ הוא הנשיא, אלא לטווח הארוך. כך שכאשר הילדים שלי יהיו מבוגרים, הם יוכלו לומר שאיראן לא תשיג נשק גרעיני. זו מטרת המדיניות שלנו, ואני חושב שאנחנו מאוד קרובים להשיג את המטרה הזאת. אבל עדיין נותרה עבודה לעשות, ואנחנו נמשיך בה".
כשנשאל עד כמה קרוב ההסכם והאם הוא יכול להיחתם לפני בחירות אמצע הכהונה, השיב ואנס: "בהחלט. כן, אני חושב שנדע הרבה לפני בחירות אמצע הכהונה. תראו, ההסכם יכול לקרות כבר בשבוע הבא, אבל הוא גם יכול לקרות בעוד כמה חודשים".
כשנשאל אם האיראנים "מושכים את הנשיא טראמפ באף", השיב: "לא, אני לא חושב כך. שוב, אני חושב שלמערכת שלהם לוקח הרבה זמן להגיע לקונצנזוס. אני תמיד שומע אנשים שואלים אותי: 'האם אתה סומך על האיראנים?' ומה שהנשיא אמר הוא: 'אני לא סומך על אף אחד. אני לא סומך על אף אחד'. מה שאני כן סומך עליו הוא היכולת שלי לנהל משא ומתן. אני סומך על היכולת של הממשל שלנו לנהל משא ומתן, ואני סומך על מנגנוני האכיפה שנדאג להציב במסגרת ההסכם".