"ממשלת ארה"ב מוכנה להעניק רישיון לייצוא פריטים אלה לאחר ששקלה שיקולים פוליטיים, צבאיים, כלכליים, של זכויות אדם ובקרת נשק", נכתב בהודעת מחלקת המדינה לקונגרס, שנושאה 24 ביוני ונשלחה מאוחר ביום רביעי.
עוד צוין כי לקונגרס יש 15 ימים להגיש החלטת התנגדות משותפת אם ברצונו לחסום את העסקה. החלטה כזו תצטרך לעבור בשני בתי הקונגרס ועלולה להיות מושבת בווטו על ידי טראמפ.
בהצהרה ביום רביעי מתח מיקס ביקורת על מה שהגדיר ככישלון הממשל לבצע תדרוך "בתום לב" לגבי השלכות העסקה על היחסים הבילטרליים ועל החזקת מערכות S-400 בידי טורקיה. "פריטים אלה לא יסופקו במשך שנים, והממשל התעלם שוב ושוב מבקשות מתמשכות למידע ולהבהרות בנוגע להיבטים מרכזיים של המדיניות האמריקאית", אמר מיקס.
כשנשאל ביום רביעי על מנועי הסילון, תוכנית ה־F-35 ותוכניותיו לפסגה באנקרה, אמר טראמפ: "כנראה אעשה משהו שיגרום להם להיות מאוד מרוצים."
עוד דווח כי אנקרה הביעה תסכול בעבר מיחסים תנודתיים עם המערב ומאמברגו נשק מסוים, אך גורמים טורקיים מודים כי ייקח שנים עד שהמטוס יחליף את מטוסי ה־F-16 האמריקאיים שהם עמוד השדרה של חיל האוויר שלה.
כזכור, רכישת מערכות ההגנה האווירית הרוסיות בשנת 2019 פגעה ביחסים בין טורקיה לארה"ב והחלישה את התמיכה בקונגרס באנקרה. בתגובה, וושינגטון הטילה סנקציות והוציאה את טורקיה מתוכנית מטוס הקרב F-35.
הקונגרס אף העביר חוק האוסר כל מכירה של מטוסי F-35 לטורקיה כל עוד אנקרה מחזיקה ב־S-400, בטענה שהמערכות הרוסיות מהוות סיכון ביטחוני למטוסי קרב אמריקאיים. מאז, הנושא נותר נקודת חיכוך מרכזית בין המדינות, אף שטורקיה נהנית מיחסים חמים יותר עם וושינגטון תחת טראמפ.