עו"ד גז טוען שעל התביעה היה למשוך את טיעון השוחד מלכתחילה, שכן מראש לא הייתה לו היתכנות לפי הראיות, וסבר שאם הטענה לשוחד לא תימשך - המשפט למעשה לא יסתיים, כי זה מצריך המון עדי הגנה. גז הוסיף שרצונו של בית המשפט לקיים חמישה דיונים בשבוע הוא לא ריאלי, וכי השופטים צפויים להתפשר על פחות ימי דיון.
"לפעמים שופט אומר משהו בהערת אגב וחוזר בו, עד אחר משכנע אותו, אם יש עוד עדים, אם השופט אמר את זה כדרך אגב. פה במקרה הזה זה היה כמעט סוף ריאיון התביעה, כמעט לחלוטין, ובגישה מתוכננת, שלושת השופטים אמרו את זה כשכולם מתכננים. זה לא אמרת אגב, והיה ברור".
"כששופטים אומרים כזה דבר בשלב כל כך מאוחר בתשיבה מתוכננת, הם לא יחזרו בהם, זה היה בסוף המשפט, והתביעה הייתה באותו רגע צריכה לחזור בה - אבל התביעה הייתה יהירה. הם אפילו לא שקלו, אמרו להם עוד במשפט 'לכו לגישור' והמדינה אמרה 'לא הולכת לגישור, אם רוצים - שיבואו אלינו'. הם התנהגו בתיק הזה ביהירות יתר. כל מי שמנהל משפטים, וניהלתי אלפי משפטים בחיים שלי, יודע שאמירה כזאת היא אמירה שהשופטים לא יכולים לחזור בהם ממנה, במקרה הזה עוד יותר קל וחומר, למה? כי זה נאמר בקול רם וזה דלף החוצה, וכל המדינה יודעת".
"לכן כשאמרו דבר כזה - זו לא אמירה סתמית, זו אמירה של בית משפט שאומרת שהם עצמם ישבו, כל שלושת השופטים, והגיעו למסקנה שאין שוחד, והמדינה הייתה צריכה לחתוך באותו רגע. כך היו חוסכים 90% מהעדות של הנאשם, היו חוסכים את הזמן היקר הזה".
"עכשיו פה היום, זה נאמר שוב, אותי זה לא הפתיע. זה אומר שהתביעה צריכה לעשות חשיבה מחדש, ולוותר על עבירת השוחד. למה? כי די, עכשיו אמרו, אין יותר כלים לעבירת שוחד. אם המדינה חשבה בניגוד לדעתי שאולי הנאשם ייתן להם את תיק השוחד, באו היום השופטים ואמרו להם: 'הנאשם לא נתן לכם את זה בעדות'".
"אי אפשר לנהל משפט חמישה ימים בשבוע, למרות שהחוק אומר שמשפט צריך מיום ליום. זה מה שהחוק כותב, אבל זה תאורטית. למה? קודם כול, לעורכי הדין ש עבודה אחרת. יש עוד התחייבויות, והם לא יכולים מהשופטים להגיד, 'הייתי צריכים לחשוב על זה, כי זה לא היה עד היום'. וב', ויותר חשוב, זה שאי אפשר להכין הגנה כל יום בבית משפט. מתי אתה תדבר עם העדים? אתה צריך כמה ימים לדבר איתו".
"עכשיו מה שקרה זה שהשופטים הבינו, ואז הם אומרים חמישה ימים בשבוע. גם התביעה מסכימה שאי אפשר להכין, גם הם צריכים להכין חקירה נגדית, אי אפשר להכין חמישה ימים בשבוע. ומה שיקרה, בסוף זה ייגמר בארבעה ימים בשבוע או אולי בפחות. עכשיו, גם הלחץ, וגם השופטים מבינים שאם הם יעשו חמישה ימים בשבוע, ההגנה גם תלחץ ותוותר על כמה עדים. לדעתי זה ייגמר בזה שבית המשפט יתפשר, הוא לא יוכל לנסות חמישה ימים בשבוע, בלתי אפשרי".
"דבר אחד שאנשים לא מבינים, במשפט פלילי אתה צריך רשות של בית המשפט להתפטר מתיק. ואת זה הרבה לא יודעים. אני לא יכול להתפטר מתיק כשאני בפנים, אני צריך לקבל רשות. ישאל השואל, הרי למה? הם פשוט לא יבואו למשפט. אבל הם לא יכולים לא לבוא למשפט, הם לא יכולים להתפטר, הם צריכים אישור בית משפט. זה אולי אחד המקצועות הבודדים שאם אני מייפה כוח של מישהו - אני לא יכול לעזוב תיק".
"ולכן, לכן חדד צריך לבקש רשות, הוא לא יתפטר מייצוג, אבל הוא יאיים, או מאיים. ומה שיקרה בסופו של דבר זה שבית המשפט יתפשר על פחות, וייתן להם ארבעה ימים".
"עכשיו אני לא יודע, לא רוצה לנחש, אבל אם הוא יישאר בחמישה ימים בשבוע, ההגנה של ביבי נתניהו תישאר מאוד מקופחת, כי אי אפשר לנהל משפט מהסוג הזה. אתה צריך להכין עדי הגנה, לשבת איתם. אומרים עד השעה 16:00. ב-16:00 אני גומר בבית משפט, אני הולך למשרד, אני צריך להכין את העדים, מתי העדים יבוא אליי? אני צריך להכין אותם, לשבת איתם, זה בלתי אפשרי. גם 16:00, גם 15:00, משפט כזה לא יכול להתנהל".
"יכלו בתחילת המשפט לעשות את זה ארבעה ימים בשבוע, בקצב אחר. גם לעדים נתנו עד עכשיו להעיד שעות וימים, והיו צריכים אולי לקצר ולשלוט יותר במושכות של המשפט. פתאום עברו לקיצוניות אחרת".