חדשות מתפרצות

117 ימים של תעלומה: חבר הקונגרס הנעדר חזר לגבעת הקפיטול

אלי לאון צילום: פרטי
חבר הקונגרס האמריקאי תומאס קין ג'וניור, 2022
חבר הקונגרס האמריקאי תומאס קין ג'וניור, 2022 | צילום: רויטרס

"לפני מספר חודשים, בעקבות בעיות בריאותיות, אושפזתי בבית חולים לצורך בדיקות", אמר קין בנאום קצר שנשא במליאת בית הנבחרים, "שם אובחנתי כסובל מדיכאון". קין הוסיף והדגיש כי "רבים חושבים שמדובר רק בתחושת עצבות, אבל זה הרבה יותר מזה. מדובר במצב פיזי ונפשי, ועד שאתה לא חווה את זה בעצמך, קשה להבין עד כמה המחלה הזו עוצמתית".

חבר הקונגרס בן ה-57, שמתמודד על כהונה שלישית במחוז בחירה צמוד ונעדר מיותר מ-100 הצבעות, נמנע מלמסור פרטים נוספים על מה שהוביל לאשפוזו הראשוני, אך ציין כי רופאיו המליצו על הישארות בבית החולים כדרך המהירה ביותר להחלמה. "הייתי מהוסס, לא חשבתי שיש לי זמן לזה", הודה.

שובו של קין משך תשומת לב רבה, במיוחד לאור העובדה שבמשך חודשים סירבו הוא וצוותו למסור מידע כלשהו על מצבו או על מקום הימצאו. הבחירה לשאת נאום במליאה, ולא לקיים מסיבת עיתונאים, אפשרה לו לשלוט בנרטיב ולהימנע משאלות נוקבות של עיתונאים ושל עמיתיו למפלגה, שחיפשו הסברים על חוסר השקיפות. לפי דיווח של ה'ניו יורק טיימס', מחוץ למליאה קין סירב לענות לשאלות הכתבים.

מומחים פוליטיים מציינים כי הבוחרים נוטים להיות סלחנים פחות כאשר מדובר בבעיות הקשורות לבריאות הנפש. נותר לראות אם הנאום ישים סוף לתהיות סביב 117 ימי ההיעדרות, או שמא יעורר שאלות חדשות שיכריעו את גורל הקרב הפוליטי בחודש נובמבר.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף