בהמשך לדיווח על ישראלים שאבד איתם הקשר בגזרת בנימין, הוסר החשד לחטיפה, כוחות הביטחון מבצעים סריקות נוספות על מנת לסגור מעגל אל מול האזרחים ועל האירוע.
בסביבות השעה 04:00 התקבל דיווח מאזרחים ישראלים כי הם נמצאים במרחב הכפר מוחמאס והם חשים מאוימים. בהמשך, הוכרז חשש לאירוע ביטחוני בעקבות איתור של רכב עם לוחית זיהוי ישראלית אשר נטוש ומנופץ בסביבת הכפר. כמו כן, נמצא ברכב ציוד אישי שככל הנראה שייך לאזרחים ישראלים.
עם קבלת הדיווח, הוקפצו כוחות רבים של צה״ל, שב"כ ומשטרה, ובהם כוחות מיחידות מיוחדות לסריקות במרחב בסיוע של מסוק קרב. במהלך סריקת הכוחות, הוטל כתר על מרחב הכפר ונחסמו צירים סמוכים. בסביבות השעה 06:40 התקבל דיווח מאחד האזרחים כי כלל הנוכחים ברכב יצאו ממרחב בכפר. לאחר הדיווח, הכוחות המשיכו בסריקות לשלילת החשד לאירוע ביטחוני.