"הכינו שוק על ירך את איראן"
מיד בפתיחת דבריו על הישגי ממשלו והעוצמה הצבאית של ארצות הברית, בחר טראמפ להתמקד במדינות מפתח שהציבו אתגר מתמשך לוושינגטון. "הבאנו את אויביה של אמריקה לתהומות ההיסטוריה," הכריז הנשיא בביטחון, והוסיף בזלזול גלוי כלפי משטרים עוינים: "ניצחנו את ונצואלה ביום אחד והכינו שוק על ירך את איראן. הם מתים להתפשר עכשיו, הם כל כך רוצים להגיע להסדר איתנו".
הנשיא המשיך ושלח עקיצה פומבית ומקאברית למדי כלפי המשטר בטהרן, כשהוסיף בחיוך ציני מול הקהל המשולהב: "נתנו להם שבוע חופש לערוך הלוויה, רק בגלל שאנחנו נחמדים. זה פשוט נכון". בכך, ביקש טראמפ להדגיש את מעמדה הבלתי מעורער של ארצות הברית תחת הנהגתו המחודשת, תוך שהוא משווה את המצב הגלובלי לתקופת קודמיו בתפקיד. "לפני שנתיים צחקו עלינו, לעגו לנו והיינו אומה בשקיעה רצינית מאוד", קבע טראמפ. "היום, אנחנו המדינה החמה ביותר בעולם. כל מלך, ראש ממשלה ונשיא מכבדים אותנו יותר מכל מדינה אחרת. לפני שנתיים הם רק צחקו, כעת זה רק כבוד רב".
הנס של אמריקה ותור הזהב
לאחר שסיים לטפל באיראן ולהבהיר את יחסי הכוחות, התפנה הנשיא לחגוג את ציון רבע המילניום להיווסדה של האומה האמריקאית. "מחר אנו מציינים 250 שנות עצמאות מפוארת ו-250 שנים של חירות אמריקאית אדירה," אמר לקול תשואות האלפים וטייסי הקרב שעמדו מולו. "אמריקה היא הרפובליקה העתיקה ביותר על פני כדור הארץ, אנחנו האנשים החופשיים ביותר ויש לנו את החוקה הצודקת והשורדת ביותר. בחסד האל, ארצות הברית היא האומה המצליחה, ההישגית והיוצאת דופן ביותר שהייתה קיימת אי פעם בהיסטוריה האנושית".
סכנת הקומוניזם ואזהרות מבית
חלק ניכר מהנאום הוקדש לאזהרה חריפה מפני "סכנת הקומוניזם", שלטענת טראמפ מאיימת להחריב את ארצות הברית מבפנים. "דור לאחר שניצחנו במלחמה הקרה, יש כעת תחייה של האיום הזה בארצנו," התריע הנשיא. "קומוניזם הוא איום קטלני לחירות האמריקאית. זהו האיום הגדול ביותר למדינה שלנו, גרוע יותר ממלחמת העולם הראשונה, השנייה, פרל הארבור ואפילו ה-11 בספטמבר".
"באמריקה אנחנו לא צריכים אישור מאף אחד כדי לומר מה שאנחנו חושבים ולחיות כפי שאנחנו רוצים, או להתפלל כפי שאנחנו בוחרים," הצהיר הנשיא. "אנחנו מעריכים צדק, הוגנות, משפחה, כנות וכבוד אנושי. שלא כמו חברות המבוססות על מעמד או שבט, אנו רואים כל אזרח כפרט השווה בפני החוק. באמריקה אנו מדברים אנגלית, כי זו שפת המייסדים שלנו, ובמשך אלף שנים זו הייתה שפת החירות. אמריקאי תמיד רוצה שלום וסדר, אבל לעולם לא נירתע מסכנה או איום - אנחנו תמיד נילחם וננצח".
לקראת סיום דבריו, התייחס הנשיא לזכויות הפרט והבטיח: "כמעט לבדי, הצלתי את התיקון השני לחוקה שלכם המאפשר לשאת נשק, ואמשיך לעשות זאת". הוא סיכם את האירוע ההיסטורי בנימה אופטימית של שגשוג כלכלי, כשהוא מתגאה בהשקעות עתק של 19.2 טריליון דולר שזרמו לכלכלת ארה"ב בשנה האחרונה. "הטוב ביותר עוד לפנינו," חתם טראמפ. "אחרי 250 שנה, אנחנו יודעים שזה לא הסוף, זוהי רק ההתחלה של תור הזהב של אמריקה. יחד נהפוך את אמריקה לגדולה, טובה וחזקה מאי פעם". הנשיא הדגיש את חשיבות השמירה על הזהות האמריקאית, והבטיח כי דגל הפסים והכוכבים ימשיך להתנופף בגאווה מעל אומה שלעולם לא תיפול.