ההודעה שפורסמה על ידי לשכת הנשיא המיועד: "שר החוץ המיועד של הנשיא הנבחר אבלרדו דה לה אספרייה, עומאר בולה אסקובר, קיים פגישה בוושינגטון עם שר החוץ של ישראל, גדעון סער, שבה סוכמה מפת דרכים לחידוש מלא ומידי של היחסים הדיפלומטיים והכלכליים בין שתי המדינות, החל מ-7 באוגוסט".
"ההסכם כולל חילופי שגרירים מיידיים, ביטול הדדי של דרישות ויזה וקידום הפתיחה של שגרירות קולומביה בירושלים, בירת ישראל, בליווי משרד החוץ הישראלי. קולומביה גם תשוב לעמדה אחראית בזירה הבינלאומית, כולל בגופי האו״ם, ותמשוך את מעורבותה בתיק שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג".
"היחסים ההיסטוריים שממשלת פטרו ניתקה באופן חד-צדדי יתחזקו מחדש. קולומביה תחזיר לעצמה את בעלות בריתה, את המילה הדיפלומטית שלה ואת מקומה כשותפה אמינה בעולם. איתנים למען המולדת!".