דובר צה"ל: התביעה הצבאית באזור יהודה ושומרון הגישה אתמול לבית המשפט הצבאי כתב אישום נגד שאדי ג'ומעה בגין רציחתו של עידו זולדן ז״ל, בחודש נובמבר 2007. המחבל שוחרר לאחרונה ממעצר של הרשות הפלסטינית, שם הוחזק עד כה, ונעצר בלב קלקיליה שבחטיבת אפרים ב-26 במאי 2026, בפעילות משותפת של כוחות צה"ל, שב"כ ויחידת הגדעונים 33.
על פי כתב האישום, ביום 19 בנובמבר 2007 הנאשם חבר לשני נאשמים נוספים אשר גיבשו תכנית לבצע פיגוע ירי נגד מתיישבים יהודים בציר מרכזי. הנאשם נסע יחד עם שותפיו לצורך הצטיידות והכנת הרכב לביצועו, ושוחח עמם על אופן ביצוע הירי והאמצעים שישמשו לכך. בהמשך, יצאו השלושה לחפש כלי רכב בהם נוהגים ישראלים, סיכמו כי יוודאו את זהות הקורבן כיהודי טרם ביצוע הירי, וארבו לכלי רכב חולפים. לאחר שאיתרו את רכבו של עידו זולדן ז”ל, התקרבו אליו באמצעות רכבם, ואחד השותפים ירה לעברו מטווח קצר במטרה לגרום למותו. כתוצאה מהירי נהרג עידו זולדן ז”ל. לאחר ביצוע הפיגוע נמלטו הנאשם ושותפיו מהמקום. כתב האישום מייחס לנאשם עבירה של גרימת מוות בכוונה בצוותא (המקבילה לעבירת הרצח).
התביעה הצבאית מלווה את בני משפחת זולדן, עומדת עימם בקשר רציף, ומעניקה להם את כלל הזכויות המגיעות להם על פי דין. צה"ל והתביעה הצבאית משתתפים בצערה העמוק של המשפחה.