צה"ל סגר את הדלת: לחיזבאללה נשארו שלוש אפשרויות - וכולן רעות

המשא ומתן בין ישראל ללבנון נתקע סביב הדרישה לפירוק חיזבאללה מנשקו. במקביל, דיווח לבנוני טוען כי צה"ל מהדק את השליטה סביב תל עלי א-טאהר וכי מצב כוחות חיזבאללה ומשמרות המהפכה מידרדר

אלי לאון צילום: פרטיאבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
המנהרות בתוך הבופור
המנהרות בתוך הבופור | צילום: אבי אשכנזי
4
גלריה
כוח צה''ל בלבנון
כוח צה''ל בלבנון | צילום: דובר צה''ל
מפגינים בביירות שורפים את תמונתו של ריאד סלאמה
מפגינים בביירות שורפים את תמונתו של ריאד סלאמה | צילום: רויטרס

בצה"ל העריכו כי "בעיר המקלט", שם הקוד למנהרות האסטרטגיות של חיזבאללה ברכס עלי טאהר ובבופור, כלואים עשרות מחבלים. בלבנון העריכו כי המספר ירד משמעותית לאחר שצה"ל פעל במרחב בשבועות האחרונים. בצה"ל הגבירו בימים האחרונים את הלחץ הצבאי על המחבלים. העובדה כי הם מנותקים לגמרי מהעולם החיצון מביא אותם למצב שבו הם ידרשו לקבל בשעות ובימים הקרובים את ההחלטה אם הם נכנעים, ממשיכים לשהות במנהרות עד מותם, או לצאת ולנסות להילחם.

בצה"ל נחושים לטהר את המנהרות ולהשמיד אותן כפי שעשו בבופור, קנטרה ומג׳דל זון בגזרה המערבית. בצה"ל עוד מבינים את המשמעות של המנהרות מבחינה מבצעית והמשקל שלהן בכוחו של חיזבאללה בדרום לבנון. במשך עשרים שנים בנו האיראנים את המנהרות בהיקף תקציבי של מאות מליוני דולרים. הרס המנהרות עשוי בסופו של יום להקל על צבא לבנון לאחוז את השטח בדרום לבנון.

פיצוץ מנהרות הבופור
פיצוץ מנהרות הבופור | צילום: רשתות חברתיות,עיבוד מחשב: מעריב אונליין

במסגרת המאמץ צה"ל פועל ללחוץ את המחבלים לצאת ולהיכנע או להילחם מחוץ למנהרות. בצה"ל בחרו במספר דרכים, ביניהן להחדיר רחפנים וכן להפעיל רמקולים רבי עוצמה בכל שעות היממה, במטרה להתיש את המחבלים הכלואים במנהרה.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
משא ומתן
/
ג'וזף עאון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף