משרד הבריאות מעדכן על כלב מגזע מעורב, בגודל בינוני-גדול, בצבע חום עם כתמים לבנים סביב הצוואר והחוטם, שנמצא נגוע בכלבת ביישוב בית אריה, ברחובות הזית ותירוש. תשעה אנשים שנחשפו לכלב הנגוע והחלו לקבלת טיפול מונע.
בנוסף, מעדכן משרד הבריאות על כלבה מגזע כנעני, בגודל בינוני-גדול, בצבע לבן עם כתמים חומים, שנמצאה נגועה בכלבת ביישוב עלי. שני אנשים שנחשפו לכלבה הופנו לקבלת טיפול מונע.
ההודעות על הכלבים הנגועים בכלבת התקבלו אתמול, 6 בספטמבר 2026.
אנו מבקשים מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט באזור האירוע, לפנות ללשכת הבריאות על מנת לשקול מתן טיפול מונע.
במקרה של חשיפה לכלב הנגוע בכלבת ביישוב בית אריה – בין התאריכים 22.08.2026 ועד 05.09.2026 כולל, יש לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות הנפתית רמלה, טלפון 08-9181202.
במקרה של חשיפה לכלבה הנגועה בכלבת ביישוב עלי – בין התאריכים 01.09.2026 ועד 05.09.2026 כולל, יש לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות הנפתית רמלה, טלפון 08-9181202.
ניתן לפנות גם ללשכת הבריאות הקרובה למקום המגורים על מנת לשקול מתן טיפול מונע.
לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.
משרד הבריאות מבקש:
* הורים לילדים – לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות.
* בעלי חיות מחמד – ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.
* להעביר את המידע על האירוע למטיילים ולנופשים באזור וביישובים הסמוכים.
משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את אזור הפגיעה במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת.