חדשות מתפרצות

מקורות מתכננת להרחיק את נקודות שאיבת המים למתקני ההתפלה

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
צינור הזרמת מים מותפלים במתקן התפלה באר מרים (שורק ב)
צינור הזרמת מים מותפלים במתקן התפלה באר מרים (שורק ב) | צילום: איתי דודי, רשות המים

חברת מקורות החלה לתכנן את צינורות היניקה, שנועדו להרחיק את הנקודות של שאיבת המים למתקני ההתפלה. אורך הצינור, שיניה עשוי חומרים פלסטיים, יקבע בהתאם למיקום מתקן השאיבה ביחס למדף היבשת התת ימי. זהו מדף שאינו אחיד ברוחבו והוא נעשה צר יותר ככל שקו החוף הוא צפוני יותר.

על מדף זה יותקנו צינורות השאיבה, שקוטרם צפוי להיות בין שניים לשניים וחצי מטרים. פתחי היניקה יותקנו בכמה מקומות לכל אורכו וניתן יהיה לפתוח אותם בהתאם למצב זיהום המים שמעליו ותוך התחשבות גם במדדים אחרים. בעניין זה צריך לדעת, כי ככל שנקודת השאיבה מתרחקת, עלות ההפקה גדלה.

הרחקת נקודת השאיבה היא אחד הפתרונות שנבחנים עתה, כחלק מהתמודדות עתידית עם משברים מסוגים שונים במשק המים. במקביל נבחנים גם אמצעים נוספים, כדי להתאים לכל סוג של משבר את הפתרונות היעילים עבורו.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף