"תוך דקות הם היו באוויר": ההזנקה החריגה של נאט"ו בעקבות המתקפה הרוסית

מטוסי קרב צ'כיים הוזנקו בהוראת נאט"ו למשימת הגנה בשמי פולין בעקבות מתקפה רוסית רחבת היקף נגד אוקראינה. נאט"ו הגבירה את הכוננות באגף המזרחי, אך לא נדרשה הפעלת נשק: "אנחנו מוכנים, ביום ובלילה"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
תרגיל צבאי של נאט"ו בהשתתפות צבא גרמניה וצ'כיה
תרגיל צבאי של נאט"ו בהשתתפות צבא גרמניה וצ'כיה | צילום: רויטרס
2
גלריה

בהודעת הצבא הצ'כי נמסר כי מדובר היה ב"אלפא סקרמבל", הזנקה מבצעית מהירה של מטוסי קרב. "בתוך דקות הם היו באוויר ועשו את דרכם לפולין", נכתב בהודעה. המטוסים ביצעו משימת Combat Air Patrol, סיור אווירי קרבי שנועד לאפשר תגובה מיידית במקרה של חדירה למרחב האווירי של אחת מחברות הברית.

"במהלך המשימה לא היה צורך להשתמש בכוח", מסר הצבא הצ'כי. לאחר השלמת הסיור שבו המטוסים בשלום לבסיסם בפרדוביצה. בצבא הוסיפו: "אנחנו חלק ממערך ההגנה האווירית וההגנה מפני טילים המשולב של נאט"ו. כאשר מגיעה פקודה, אנחנו מוכנים, ביום ובלילה".

צבא פולין ארכיון
צבא פולין ארכיון | צילום: רויטרס

ההזנקה התבצעה בזמן שרוסיה פתחה במתקפה משולבת גדולה נגד אוקראינה. לפי חיל האוויר האוקראיני, מוסקבה שיגרה במהלך הלילה 282 כלי נשק אוויריים, בהם מל"טים, טילים בליסטיים וטילים היפרסוניים. לפחות שמונה בני אדם נהרגו בתקיפות ברחבי אוקראינה, בהם שניים בקייב ושישה בתקיפה באזור חרקוב. פולין הפעילה במקביל מטוסים ומערכות הגנה אווירית כאמצעי מנע להגנת שטחה.

זוהי הפעם השנייה בתוך פחות משבוע שבה מטוסי גריפן צ'כיים נשלחים לסייע בהגנת המרחב האווירי הפולני. בשבוע שעבר הם הוזנקו בעקבות פעילות של מל"טים רוסיים במערב אוקראינה, סמוך לגבול הפולני. גם באותו אירוע לא נדרשה הפעלת נשק והמטוסים שבו לבסיס לאחר שהוחלפו בידי מטוסים פולניים.

תגיות:
פולין
/
צ'כיה
/
נאט"ו
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
/
תקיפה אווירית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף