בליכוד מנסים כעת להבין לאן ילכו מצביעי וינטר - אם ייחלש. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים כי וינטר לוקח כיום כשני מנדטים, ואולי מעט יותר, מהליכוד. לפי אותו ניתוח, הוא לוקח גם סדר גודל של מנדט מליברמן. חלק מהקהל הזה הוא אותו "ימין שחצה את הרוביקון" - מצביעים שעזבו את נתניהו, אך לא שינו בהכרח את השקפת עולמם, ובתקופה שקדמה לכניסת וינטר התרכזו בעיקר אצל איזנקוט וליברמן, ובמידה פחותה אצל נפתלי בנט בביחד.
לפי גורמים במערכת הפוליטית, בליכוד מניחים שחלק גדול ממצביעי הימין שעברו לווינטר יחזור למפלגה, אם עמך ישראל תיחלש או תיתפס כמי שאינה עוברת את אחוז החסימה. יש בליכוד גם מי שמסתייגים מההנחה הזאת. אותם גורמים מצביעים על הכעס בקרב חלק מהמצביעים על הממשלה, על סוגיית הגיוס ועל הרכב הקואליציה, ומזהירים שהחלשת וינטר לא בהכרח תחזיר אותם לליכוד. חלקם עשויים לבחור בכתובת אחרת או להישאר בבית.
המחלוקת נוגעת גם לקו שצריך לנקוט מול וינטר. לפי גורמים במערכת הפוליטית, יש בליכוד מי שמבקשים להחריף את הקו נגדו ,בטענה שהוא לוקח קולות מהמפלגה ועלול לאחר הבחירות לחבור למפלגות גוש השינוי. אחרים מסתייגים מהפיכתו ליעד מרכזי של הקמפיין.