חדשות מתפרצות

פרשת קטארגייט: בנט פנה לראש השב"כ בדרישה להרחיק את יונתן אוריך מלשכת רה"מ

אנה ברסקי צילום: פרטי
נפתלי בנט לאחר פגישת ראשי מפלגות האופוזיציה בתל אביב
נפתלי בנט לאחר פגישת ראשי מפלגות האופוזיציה בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פנה לראש השב"כ דוד זיני בדרישה להורות על הרחקתו המיידית של יונתן אוריך מלשכת ראש הממשלה, בעקבות ההתפתחויות בפרשת קטארגייט. זאת, לטענת בנט, בעקבות הודאתו של אוריך, יועצו הקרוב של נתניהו, בקבלת כספים מקטאר בזמן המלחמה ופעילותו לקידום האינטרסים שלה.

בנט מסר: "זו פרשת הבגידה החמורה ביותר בתולדות המדינה. מתוך קודש הקודשים, לשכת ראש הממשלה, ובזמן מלחמה, האיש הקרוב ביותר לראש הממשלה פעל להלבין את קטאר ולשפר את תדמיתה בעקבות הטבח שמימנה. מי שפעל למען מממנת הנוח'בות בזמן הטבח הסדיסטי, אסור שיבוא במגע עם האנשים שמקיפים את ראש הממשלה.

"ההתפתחויות האחרונות מחייבות בדיקה - האם פעילותו של אוריך למען קטאר סיכנה את הסכם השלום עם מצרים, והיוותה עבירת ביטחון חמורה. שאלות רבות צריכות להיבדק - מתי והאם נתניהו ידע בזמן אמת על הפרשה? למה נתניהו ממשיך כעת להעסיק את אוריך ולהגן עליו? מה מערכת היחסים בין נתניהו לבין קטאר? עד שיתבררו הדברים, מצופה מראש השב״כ למנוע את המשך הפגיעה בביטחון ישראל".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף