בהגשת הבקשה הראשונה: השירות החדש של הביטוח הלאומי

המוסד לביטוח לאומי יעניק סיוע בשפה האמהרית בהגשת בקשה ראשונה לאסירי ציון יוצאי אתיופיה. השירות ניתן לרגל יום ציון פועלם של אסירי ציון

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
ביטוח לאומי, ארכיון
ביטוח לאומי, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

המוסד לביטוח לאומי מפעיל החל מהיום (שלישי) שירות חדש - סיוע בשפה האמהרית בהגשת בקשה ראשונה לאסירי ציון יוצאי אתיופיה. השירות ניתן לרגל יום ציון פועלם של אסירי ציון.

בהודעה שפרסם המוסד בעמוד הפייסבוק שלו נכתב: "אנחנו מתרגשים לספר לכם על השירות החדש שלנו, במיוחד לדוברי אמהרית. לאלה שלא מכירים, היום הוא יום ציון פועלם של אסירי ציון - אסירי ציון הם אנשים שנכלאו בבתי כלא במדינות אויב בשל יהדותם או פעילותם הציונית. דוגמה טובה היא אסירי ציון יוצאי אתיופיה שבסוף שנות ה-70, בוצעו במדינה מעצרים של מנהיגי הקהילה היהודית ושל פעילי עלייה על מנת למנוע בריחה של יהודים לארץ ישראל".

תגיות:
הביטוח הלאומי
/
יוצאי אתיופיה
/
אסירי ציון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף