העשירייה הרותחת: אלו דגמי הרכבים המובילים של השנה החולפת

השנה השנייה של הקורונה הצליחה לפגוע בהגעת אספקה שוטפת של מלאים וגם דחתה השקות, אבל עשרות כלי רכב חדשים כן שווקו בישראל. קבלו את עשרת הטובים שבהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סקודה אניאק
סקודה אניאק | צילום: יצרן
5
גלריה
אופל מוקה
אופל מוקה | צילום: יצרן

המידות החיצוניות שלה מבלבלות, ויש בטח מי שחשב שזו בכלל מכונית משפחתית ולא קרוסאובר. יונדאי איוניק 5 (189,900 שקלים) היא מכונית גדולה בזכות הדברים הקטנים שבה. היא מכונית חשמלית סולידית בביצועים, עם טווח חשמלי טוב, שבזכותה היא זוכה להיכלל ברשימת עשר המכוניות הטובות של השנה. וגם בזכות הייחוד, הפרקטיות, והיצרן, קונצרן הענק יונדאי, שלא מפסיק להפתיע לטובה.

ג'ילי גאומטרי
ג'ילי גאומטרי | צילום: רונן טופלברג

הרכב הגיע בדור החדש עם תא נוסעים מודרני יותר, הכולל מסכי מגע, מערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות, לראשונה בקטגוריה המשפחתית של פולקסווגן, ועיצוב מסובב ראשים. הדור החדש של הגולף זוכה לליטוש אבולוציוני בהשוואה לדור הקודם, ולא שכח מאיפה הוא בא. לשמחתי, היה ונותר, רכב משפחתי פרקטי, זריז, ובאופן אישי - הפייבוריט שלי.

טויוטה יאריס קרוס
טויוטה יאריס קרוס | צילום: יצרן

מרצדס EQS היא מכונית עתירת טכנולוגיה ומערכות אבזור ובטיחות, עד שממש קשה להגיע לכולן ולעשות בהן שימוש כשיש רק זמן קצר עם הרכב. כיאה לספינת הדגל של מרצדס, היא גם קובעת שיא חדש ביעילות אווירודינמית. מרצדס EQS משווקת בישראל בשלוש גרסאות נכון להיום, עם טווח נסיעה מרבי של 770 קילומטר (על פי תקן WLTP), והספק של עד 385 קילוואט (523 כ"ס), במחיר התחלתי של 890 אלף שקלים.

מרצדס EQS
מרצדס EQS | צילום: דניאל הררי

ברגע שמתיישבים על מושב הנהג, מערכת המולטימדיה נדלקת מעצמה, בקרת האקלים המפוצלת מתעוררת וממזגת (ממשיכה מהטמפרטורה האחרונה שבה כוונה), לוח המחוונים הדיגיטלי הקטן, בגודל 5 אינץ׳, מתעורר גם הוא לחיים, ומציג אינפורמציה כללית - קילומטראז׳ וטווח חשמלי שנותר. זו לגמרי קבלת פנים מפוארת ומפתיעה. סקודה מצליחה להפתיע בפעם המי יודע כמה, ולייצר דגם קרוסאובר חשמלי שימושי ומאובזר למשפחה.

פורד ברונקו 2021־2022 מקבל נקודות זכות על ביצועי השטח הטובים, על אבזור הבטיחות בו, מקצה לקצה, על השימושיות הרבה לנהג/ת ולנוסעים, ובעיקר, על העיצוב המשגע - זהו אחד מכלי הרכב היפים על כבישי ארצנו. דירוג הבטיחות הישראלי שלו הוא 6 מתוך 8. צריכת הדלק שלו תרד למחוזות ה־6 קילומטרים לליטר, אם תרצו קצת ללחוץ ולהשתעשע איתו בשטח. המחיר: החל מ־385 אלף שקלים. 

מרצדס מרחיבה את סדרת ה־EQ שלה עם שני דגמים חדשים. לשניהם מערכת הנעה חשמלית בעלת צמד מנועים חשמליים, עם הספקים הנעים בין 350 קילוואט (476 כ"ס) בדגם ה־EQE 43 4MATIC ועד 505 קילוואט (687 כ"ס) בדגם ה־EQE 53 4MATIC. בדגמים הללו הוטמע דור חדש של סוללות (328 וולט) עם קיבולת של 96 קילוואט שעה. מכלמוביל נמסר שהדגמים צפויים להגיע לארץ ברבעון השלישי של השנה.

תגיות:
רכב
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף